Udvikling og ikke afvikling af Maritim Skolen

Naalakkersuisoq for undervisning og forskning Palle Christiansen (D) har foreslået at flytte de maritime uddannelser fra Paamiut til enten Sisimiut eller Nuuk, og det forslag har skabt utryghed blandt lærerne på uddannelsen. De mener ikke at uddannelsen skal flyttes, men i stedet skal den udvikles.

Palle Christiansen har meldt ud at der ikke er ansøgere nok til uddannelserne, og en flytning ville hjælpe på det problem. Det er ifølge lærerstaben ikke i overensstemmelse med sandheden.

Faktum er, at for nuværende år og til skolestart i august måned 2012, er der kommet 95 ansøgere som har søgt en basisuddannelse i Maritim Skolen. Ud af de 95 har 75 unge ansøgere sat søfartsuddannelsen som den første prioritet i deres ansøgning til uddannelse. Men på grund af besparelser fra Naalakkersuisut, har Maritim Skolens bestyrelse besluttet, at der kun kan optages 30 elever på basisuddannelsen for skoleåret 2012-2013, fastslår formanden for lærerrådet ved Maritim Skolen i Paamiut John Johansen.

Standarden af kollegierne i Paamiut er ifølge lærerne katastrofal, og det fører til at mange elever falder fra i løbet af deres uddannelse.

-Vi kan kun opfordre Palle Christiansen til at lave forholdene for vores elever, der bor på kollegiet, bedre. Det ville hjælpe på mange af de problemer, de studerende oplever under deres uddannelse. Frafald er desværre et stort problem på alle landets uddannelsesinstitutioner, og det skal vi arbejde målrettet for at få ændret. Gode boligforhold kan selvsagt ikke kompensere for sociale problemer eller manglende opbakning hjemmefra hos vores elever, men det vil give dem langt bedre betingelser for at få færdiggjort deres uddannelse. Det vil være til gavn for hele samfundet og samfundsøkonomien, mener John Johansen.

Snakke om at flytte de maritime uddannelser og Fanger og Fiskeriskolen i Uummannaq til en af de større byer bør forstumme og Naalakkersuisut bør i stedet for tænke på at gøre forholdene bedre på de eksisterende uddannelser.

-De nuværende lærerbøger opdateres løbende og samtlige undervisningsbøger er oversat til grønlandsk. Men når vi nu kigger på den praktiske forløb af undervisningen, så er der behov for er større skib, bare ikke de 2 små glasfiber både på 25 og 27 fod som skolen har til rådighed til praktiske øvelser og undervisning. Der er også behov for udvikling af tekniske materialer til brug for praktiske øvelser i flere fag, som kan være gavn for elever, tordner formanden for lærerrådet i Paamiut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt