Udstilling af fossiler vil være til gavn for alle

Det er godt for både Grønland og for turisterne, hvis verdens måske ældste fossiler bliver udstillet i Nuuk.
Forskerne fra Australien har angiveligt fundet fossilerne i et klippestykke fra Isukasia nordøst for Nuuk.
05. september 2016 13:47

Det mener chefgeolog i Departementet for råstoffer, Julie Hollis, der kalder studiet af de nye fossiler rigtig spændende.

I sidste uge kunne et hold australske forskere præsentere et studie af noget, de mener, er 3,7 milliarder år gamle fossiler fra Isua-området nord for Nuuk.

Forskerne bag studiet har luftet tanken om at lave en udstilling af nogle af fundene i Nuuk, og det vækker begejstring hos chefgeolog i råstofdepartementet, Julie Hollis.

- Det er en fremragende idé. Grønlands geologi og især området omkring Nuuk har nogle af de største forekomster af verdens ældste sten lige i jordoverfladen. Det er et område af stor værdi på verdensplan, så at få en udstilling i Nuuk, hvor man kan se og lære om Grønlands geologi, det vil være et stort aktiv både for dem, der bor her og for turisterne, siger hun.

Læs også Forskere: Vi har fundet verdens ældste fossil i Grønland

Hvis forskernes fund faktisk er fossiler, så er det de ældste, der nogensinde er fundet, og det kan give ny viden om det tidlige liv på jorden.

Og det har allerede skabt en del debat, blandt andet har geologiprofessor ved Københavns Universitet, Minik Rosing udtrykt sin skepsis overfor om det virkelig er fossiler.

Men hvis det skulle vise sig, at der ikke er tale om fossiler alligevel, så er diskussionen og udstillingen stadig vigtig, siger Julie Hollis.

- Man kan bedre engagere folk i diskussionen og forbedre forståelsen af, hvorfor og hvordan forskere diskuterer og forsøger at få viden om jordens tidligste liv.

Så om det er fossiler eller ej, så har Grønlands geologi meget at bidrage med, og derfor er det stadig en fremragende idé at gøre det tilgængeligt for offentligheden, siger hun.