Udenrigsministeren besøger Grønland for første gang

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod ankommer til Nuuk i dag på sit første besøg som minister.
Skrevet af Merete Lindstrøm
21. oktober 2019 09:31

Udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc) besøger Nuuk i dag mandag og morgen tirsdag. Han skal under sit besøg mødes med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger (S).

Han skal også tale med universitetsstuderende, holde møde med Arktisk Kommando og repræsentanter fra Grønlands erhvervsliv og forskellige medlemmer af Inatsisartut.

Udenrigsministeren mener, at besøget er en god mulighed for at drøfte konkrete ideer til et styrket samarbejde omkring udenrigs- og sikkerhedspolitik. Også set i lyset af den stigende globale interesse for Grønland:

- Jeg ser meget frem til mit første besøg i Grønland som udenrigsminister. For regeringen og for mig personligt har det høj prioritet at arbejde for et ligeværdigt og styrket partnerskab i Rigsfællesskabet baseret på gensidig tillid og respekt, siger han. 

LÆS OGSÅ Kielsen og Kofod åbner arktisk konference i Island

Baggrunden for ministerens besøg er den danske regerings mål om at sikre et styrket og ligeværdigt partnerskab i Rigsfællesskabet, oplyser Udenrigsministeriet. 

Ministerens vil under sit besøg blandt andet have fokus på Forsvarets opgaveløsning i Arktis, Grønlands kommercielle muligheder og udfordringer, grøn omstilling og en tættere relation mellem Udenrigstjenesten og Grønland, oplyser Udenrigsministeriet.

Besøget varer til onsdag, hvor ministeren vender næsen hjemad igen.

LÆS OGSÅ Højtstående amerikansk admiral besøger Grønland

LÆS OGSÅ Forskere efterlyser: Grønland skal lave sin egen arktiske strategi