Tvivlsom opbakning til IA-forslag

IA vil tvinge den danske regering til at forbedre justitsområdet i Grønland gennem et beslutningsforslag. Men flertallet vakler. Socialdemokraterne stemmer imod.
Foto © : IA Folketingimi
31. maj 2017 07:04

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit har stillet et beslutningsforslag i Folketinget, der skal pålægge den danske regering at styrke justitsområdet i Grønland.

Behandlingen er sidste punkt på Folketingets andensidste mødedag, torsdag. Men det er uvist, om IA kan opnå flertal til forslaget.

Selv om både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har udtalt, at de gerne ser forbedringer på justitsområdet i Grønland, har Socialdemokraterne besluttet at stemme imod forslaget.

LÆS OGSÅ DF og Socialdemokratiet støtter forbedringer på retsområdet

Det sker, fordi forslaget indeholder for store krav om forbedringer på én gang.

- Vi stemmer imod beslutningsforslaget, men vi vil gerne arbejde med Justitsministeriet og Grønlandsudvalget om forbedringer på området hen ad vejen, siger Socialdemokratiets grønlandsordfører, Karin Gaardsted, til KNR.

Bag beslutningsforslaget ligger et udspil fra Aaja Chemnitz Larsen med 30 konkrete forslag til forbedringer.

LÆS OGSÅ IA vil løfte hele justitsområdet

Under en høring om justitsområdet i Grønland i april meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen, at han er åben for forslag, men at der ikke var flere penge til området 'her og nu'.

Naalakkersuisoq for bl.a. justitsområdet, Sara Olsvig, drøftede for nylig behovet for forbedringer på justitsområdet med Pape. Men fortsat er der ikke udmeldt håndslag på konkrete forbedringer.

LÆS OGSÅ IA kræver handling på justitsområdet