Tusaannga: Telefonrådgivning er en succes

Siden februar 2019 har borgere haft mulighed for at kontakte den nye rådgivningstelefon Tusaannga - Lyt til mig.
Foto © : Karolina Kabat/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
19. juni 2019 11:04

Og tilbuddet har været en succes. I løbet af de første måneder, har Tusaannga modtaget 498 henvendelser.

Tidligere har der været adskillige telefonrådgivningstilbud. Med Tusaannga er alle rådgivningstilbuddene samlet under ét telefonnummer, 801180 og ét SMS-nummer, 1899, som alle landets borgere kan henvende sig til.

Tusaannga – tlf. 801180, sms 1899
Tusaannga har åbent alle ugens dage fra 16.00-22.00 og er anonymt og gratis at kontakte. Alle børn, unge og voksne, som har brug for at tale eller skrive med nogen, kan kontakte Tusaannga. Der sidder rådgivere klar til at hjælpe og rådgive dig om dine problemer, om disse så er store eller små. Ingen skal sidde alene med sine problemer. Vi hører dig. Kilde: Peqqik.gl

LÆS OGSÅ Ane kunne godt have brugt Tusaannga

Tusaannga er et tilbud til borgere, der har brug for at tale med nogen om problemstillinger, som de ikke føler, de kan få hjælp til i deres vanlige omgangskreds eller lokalsamfund. Tusaannga kan derudover henvise borgere til de steder, hvor de kan søge hjælp og rådgivning på deres problemer.

En status på Tusaannga viser, at det primært er kvinder og piger, som benytter telefonrådgivningen.

Derudover er der en overvægt af henvendelser fra personer bosiddende i Nuuk.

Hovedårsagen til henvendelser til børn- og ungerådgivningen er ensomhed. Derefter er de tre mest hyppige årsager hhv. selvmord, psykiske problemer og problemer i hjemmet.

LÆS OGSÅ Tusaannga vil give bedre service til dem der har brug for hjælp

74 procent af de som har henvendt sig til Tusaannga, mener, at det har hjulpet dem. Og hele 87 procent har ros til telefonrådgivernes evner til at rådgive, fortæller Naalakkersuisut.

- Når vi ved at langt størstedelen føler sig hjulpet i samtalerne, er det vigtigt, vi arbejder målrettet på at udbrede kendskabet til rådgivningstelefonen, lyder det fra Naalakkersuisoq, Martha Abelsen.