Tre små partier: Hjælpepakken bør behandles af flere

Hjælpepakkerne er for store til, at finansudvalget alene skulle behandle sagen, mener Partii Naleraq. Atassut og Samarbejdspartiet er også utilfredse med, at de ikke er blevet hørt.
Flere politikere bør have været med i behandlingen af Naalakkersuisuts hjælpepakker, mener Partii Naleraq, Atassut og Samarbejdspartiet.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
23. marts 2020 16:43

Naalakkersuisut har udarbejdet en hjælpepakke til på en trecifret millionbeløb, som skal hjælpe grønlandske virksomheder, der kommer i vanskeligheder forbindelse med coronakrisen.

Men det er et for voldsom stort beløb, der sendes ud til erhvervslivet, mener Parti Naleraq.

Samtidig mener Atassut og Samarbejdspartiet, at de ikke er blevet hørt i sagen.

LÆS OGSÅ Hjælpepakke i corona-krise: Halv milliard til erhvervslivet

Bag hjælpepakken står et flertal i Skatte- og Finansudvalget. Pakken skal komme de grønlandske virksomheder til gode under coronakrisen.

Alligevel gik der ikke lang tid fra udvalgets udmelding, før Parti Naleraq meldte ud, at partiet er uenigt.

- Vi mener ikke, at Finansudvalget kan overdrage en sådan bemyndigelse til Naalakkersuisut, da der er tale om voldsomt mange penge til erhvervslivet, hvilket efter vores mening kræver, at sagen først skal behandles af mindst 16 medlemmer i Inatsisartut, siger Parti Naleraqs medlem i Inatsisartut, Jens Napaattooq til Sermitsiaq.AG.

LÆS OGSÅ Grønlands Erhverv: En historisk håndsrækning

Også Atassut og Samarbejdspartiet er kritiske. De mener ikke, at de små partier er blevet hørt i denne sag.

- Det har været kutyme ved flere forskellige lovbehandlinger, at alle partier sikres en plads om bordet ved særlige og vigtige fremlæggelser. Sådan burde det også være under en coronakrise, lyder det fra både Atassut og Samarbejdspartiet i en fælles pressemeddelelse og fortsætter.

- Til lovpakker, bevillinger og andre vigtige sager, mener vi, at vi skal have alles input. Det er trods alt lovgivning og tillægsbevillinger, der er af en vis vigtighed for alle i samfundet, lyder det fra Atassut og Samarbejdspartiet i en fælles pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Coronavirus: Inuk Hostel mister op til en halv million

Ingen af partierne har mandag ønsket at kommentere yderligere overfor KNR.