Grønlands Erhverv: En historisk håndsrækning

Der er bred politisk opbakning til den store hjælpepakke til Grønlands erhvervsliv og deres mange ansatte, som Naalakkersuisut lancerede lørdag.
Brian Buus Pedersen fra GE er lettet over hjælpepakken til erhvervslivet Foto © : Jørgen Chemnitz
Skrevet af Karsten Sommer
22. marts 2020 13:32

- Den vil redde mange virksomheder fra at dreje nøglen om og give dem bedre mulighed for at fastholde medarbejderne, lyder reaktionen fra Grønlands Erhverv.

- Mange virksomheder kan uden hjælp gå i knæ på grund af udbredelsen af coronavirus. Og mange lønmodtagere risikerer at miste deres job, lyder det fra Grønlands Erhverv.

De hilser derfor hjælpepakken velkommen.

Pakken indeholder bl.a. kompensation for omsætningstab og for nogle af de faste udgifter for virksomheder eller butikker, der er tvunget til at lukke midlertidigt i forbindelse med indsatsen mod smittespredning.

Også hotel- og restaurationsbranchen, turismeerhvervene og serviceerhverv som f.eks. frisører er ramt af den nuværende situation, skriver GE´s direktør Brian Buus Pedersen.

De nye politiske initiativer vil få stor betydning for de brancher og virksomheder, der er særligt hårdt ramt som følge af coronakrisen, mener han.

En situation vi aldrig har set før

- Grønlandske virksomheder står i en situation, vi aldrig har set før. Det kan ganske enkelt ikke overvurderes, hvor vigtige hjælpepakkerne er. Der er tale om en historisk håndsrækning, som vil gøre en kæmpe forskel nu og her. Det, vi gør nu, får afgørende betydning for, hvilket Grønland vi står tilbage med efter coronakrisen, og hjælpepakken skaber håb i en hård tid, siger direktør Brian Buus Pedersen og tilføjer:

- Uden politisk handlekraft nu, løber vi en kæmpestor risiko for at stå med endnu større problemer for landskassen og hele samfundet om få måneder. Vi er derfor glade for den brede politiske opbakning til Naalakkersuisuts indsats og mod til at handle, slutter GE-direktøren.

Her kan du se hvad hjælpepakken indeholder