BILLEDER Tre prominente personer får tildelt Nersornaat

Tre personer har fået tildelt Nersornaat i guld og sølv for deres mangeårige indsats både i erhvervslivet og kultur her i landet.
25. juni 2018 14:59

Formanden for Inatsisartut Hans Enoksen har fredag tildelt Nersornaat i guld til ombudsmanden Vera Leth, sølv til læge Henning Sloth Pedersen og musikeren og tekstforfatteren Malik Høegh fik også Nersornaat i sølv.

Vera Leth fik tildelt guld, som en anerkendelse for sin engagerede indsats som ombudsmand, en stilling som hun har haft i hele 21 år.

- Du tiltrådte som Ombudsmand i 1997 og Inatsisartut har siden 1997 genvalgt dig og udtrykt deres tilfredshed og støtte gennem alle årene, sagde formanden for Inatsisartut i sin tale.

 

Vera Leth fik tildelt Nersornaat i guld.

 

Den anerkendelse vil også få en betydning for hendes arbejde som ombudsmand, fortæller Vera Leth:

 - Jeg berørt og meget stolt af at modtage hæder fra formanden for Inatsisartut. Jeg håber at hæderen vil have indflydelse omkring at gøre befolkningen mere opmærksom på institutionen, siger hun.

Distriktslæge Henning Sloth Pedersen fik tildelt Nersornaat i sølv. Henning Sloth Pedersen har udover sit mangeårige arbejde som læge i sundhedsvæsnet også forsket i forureningen i Arktis:

- Du har undervist som lektor på Institut for Folkesundhed på Århus Universitet og er en anerkendt forsker og har publiceret en lang række artikler i internationalt anerkendte videnskabelige tidsskrifter. Du har på denne måde også udbredt kendskabet til Grønland blandt forskere i verden, sagde Hans Enoksen.

LÆS OGSÅ Nersornaaserneqarnini tupaallaatigigaa

Den tredje og sidste Nersornaat-modtager i sølv-kategorien er forsangeren i rock-gruppen Sumé, Malik Høegh.

- Det er blevet en del af vores nyere kulturarv for både gamle som nye generationer, sagde formanden for Inatsisartut om de tekster som Malik Høegh har skrevet.

- Man kunne med rette sige, at det er mange år siden Sumé udgav deres sidste album, men aktualiteten i teksterne og musikken bekræfter fortsat kun den betydning de har haft, for landets politiske og musikalske historie og udvikling, sagde formanden for Inatsisartut Hans Enoksen.