Nersornaat-modtager overrasket over hæder

Formand for Inatsisartut Lars-Emil Johansen har været en tur i Sisimiut og tildelte fredag Nersonaat i sølv til direktør Hanseeraq Enoksen. Til stor overraskelse for modtageren.
Foto © : Inatsisartut
Skrevet af Inge S. Rasmussen
12. juni 2017 15:00

Hanseeraq Enoksen får fortjenstmedaljen som "anerkendelse for en lang og engageret erhvervsmæssig indsats indenfor fiskerierhvervets udvikling i Grønland", skriver Lars-Emil Johansen på vegne af formandsskabet i en pressemeddelelse.

I sin tale fremhævede han Hanseeraq Enoksens virke og engagement i fiskerierhvervet og kaldte ham for en rollemodel for den yngre generation.

Og rollemodeller er der hårdt brug for, understregede formanden for Inatsisartut:

- Vores unge mennesker har brug for rollemodeller fra forskellige erhvervsområder og her udgør fiskerierhvervet landets vigtigste erhverv - om noget - et sted hvor vi har brug for rollemodeller der skal sikre, at de unge mennesker kan se sig selv i disse erhverv, lød det blandt andet fra Lars-Emil Johansen.

Hanseeraq Enoksen oprettede for 20 år siden fiskerivirksomheden Angunnguaq A/S. I dag er han også direktør i selskabet Enoksen Seafood, og sidder selv i bestyrelsen for selskabet, som har Niels Thomsen som bestyrelsesformand. Han har desuden været kaptajn på en af Royal Greenlands trawlere.

 

Overraskende besked

Det overraskede Hanseeraq Enoksen meget at få at vide, at han skulle have Nersornaat. Og han skulle først lige overveje, om han ville modtage fortjenstmedaljen.

Over for KNR forklarer han, at det jo ikke er for at skulle hædres med priser, at han har opstartet virksomheder og arbejdet i fiskeribranchen.

- Vi begyndte at arbejde hårdt, da vi var teenagere, så vi mente, at det vi fik ud af arbejdet, det var dét, vi ville få. Vi mente at, livet skulle bruges på at opnå noget godt i arbejdet, siger Hanseeraq Enoksen.