Døgnrapport: Tre personer kørt i havnen

Natten til tirsdag er tre unge mennesker kørt i havnen i Nuuk i en formodet stjålet bil.
Tre unge mennesker er kørt i havnen tideligt tirsdag morgen. Politiet formoder, at det er en stjålet bil, oplyser vagtchefen, Ole Hald. Foto © : KNR / Malik Brøns
12. december 2023 09:39

I de tidlige morgentimer tirsdag modtog politiet en anmeldelse om en bil, der var kørt i havnen i Nuuk. Det fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Ole Hald.

Anmeldelsen kom fra en vagt klokken 05:44, der så en bil i vandet og to mænd og en kvinde, der selv var kommet op af det kolde vand.

- Ingen er kommet alvorligt til skade, og de tre personer, der er mellem 18 og 22 år, er alle bragt på Sana, hvor de får behandling efter at havde været i det kolde vand. Der er ingen alvorlige personskader, siger vagtchefen.

Bilen var kørt i vandet ude ved det lukkede havneområde for enden af Aqqusinersuaq lidt væk fra tidevandstrappen, oplyser vagtchefen.

- Det er endnu uvist, hvad der har forsaget, at de tre personer endte med at køre i havnen, men vi har fået bekræftet, at der ikke er flere i bilen, siger vagtchefen.

Bilen ligger stadig i havnen, men politiet forventer, at de tirsdag formiddag får bjerget bilen, og så begynder efterforskningen af sagen, hvor de tre unge mennesker vil blive afhørt, oplyser Ole Hald.

- Alt tyder på, at bilen er en stjålet bil, og at føreren af bilen heller ikke havde kørekort, så vi skal afhøre de tre personer for at finde ud af blandt andet, hvor de har bilen fra, siger han.

Rolig nat

Udover hændelsen i de tidlige morgentimer har det været en rolig nat. Politiet har været på gaden i Nuuk midt på natten som et forebyggende tiltag mod de indbrud, man har oplevet i Nuuk den seneste tid.

- Vi har været ekstra på gaden og holdt øje med blandt andet skoler og butikker, som ville være steder, det er fristende at begå indbrud, siger vagtchefen.

Den ekstra indsats gav ingen sager, men politiet holder øje, fortæller vagtchefen.