Tivoli er klar til Grønlands-jubilæum

Der er lagt op til en folkefest ud over det sædvanlige, når Tivoli for 40. gang i år åbner haven for grønlandske gensyn og fest.
Grønland i Tivoli
Plænen i Tivoli vil formentlig ligne folkefesten fra fotoet her fra 2015 under dette års Grønland i Tivoli. Foto: Git.gl Foto © : Git.gl
20. juli 2016 09:34

Det sker i dagene 31. juli og 1. august.

40-års jubilæet vil blive markeret af både gamle kendinge og nye kunstnere på scenen, oplyser arrangørerne bag. 

Avaat-koret, der selv kan fejre 20 års jubilæum i år, vil åbne festlighederne. Sangeren Ole Kristiansen giver festivalens sidste koncert med sange fra albummet “Pop Uummataaruffimmi”, som det i år også er 25 år siden, han brød igennem med.

Også kunstnere som Nivi Nielsen and The Deear Children, Inuk, Takuss Band og nyere navne som Sisimiut-bandet Atsinnemiut og Da Bartali Crew fra Nuuk er på programmet.

- Vi har forsøgt at lave et særligt arrancement i år i forbindelse med jubilæet, hvor vi har blandet gamle favoritter og nye artister, så folk kan opdage noget nyt samtidig med at de for noget gammelt, siger Miki Jensen fra projektgruppen bag Grønland i Tivoli til KNR.

   LÆS OGSÅ Grønland i Tivoli fylder 40 år

Den grønlandske folkefest i Tivoli tog sin begyndelse i 1976, hvor grønlandske studerende i Danmark mødes 1. august. Siden har festen udviklet sig til i dag at være dét sted, hvor flest grønlændere uden for Grønland er samlet på én gang.

Ifølge projektlederen for Grønland i Tivoli, Miki Jensen, har der da også i år været stor interesse for at medvirke med boder rundt om Plænen i Tivoli med grønlandsk design og husflid. 

   Læs programmet for 40 års-jubilæet her 

- Den overvældende interesse for at være en del af bodområdet er en af vores positive udfordringer. Allerede nu er der boder som har booket sig ind til at være en del af Grønland i Tivoli næste år. Det er vigtigt for os, at det også skal give mening for de små virksomheder og kunsthåndværkere at være med, siger Miki Jensen i en pressemeddelelse.