Grønland i Tivoli fylder 40

Den største grønlandske kulturbegivenhed uden for Grønland, Grønland i Tivoli, fylder rundt, og det fejres med et stort musikprogram med både lokale og internationale grønlandske navne på plakaten i dagene fra 31. juli til 1. august.
Foto © : Benny Kokholm/GIT
Skrevet af Simon Uldum -
29. juni 2016 06:52

Grønland i Tivoli er den største grønlandske kulturbegivenhed uden for Grønland - ja, faktisk i hele verden - og i år er det 40 år siden en gruppe unge grønlandske studerende i Danmark mødtes for første gang i Tivoli, en tradition der gennem årene er blevet større og større.

Læs også BILLEDER Dette års Grønland i Tivoli vellykket

Stort og bredt musikprogram

Det traditionsrige Grønland i Tivoli, der så dagens lys tilbage i 1976, er langtfra fyrre, fed og færdig. Tværtimod.  Programmet for dette års Grønland i Tivoli er nemlig spækket med et bredt og stort udsnit af den grønlandske musikscene, både lokalt og internationalt:

Ole Kristiansen, Nive Nielsen And The Deer Children, Inuk, Rockstones, Da Bartali Crew,Takuss Band, Josef Josefsen & Ida Heinrich, Takuss Band, Ilang, Uummannaq Børnehjem, Aavaat samt Atsinnermiut.

Udover de grønlandske festligheder i Tivolis 40 års jubilæum, så har sangkoret Aavaat også 20-års jubilæum, og Ole Kristiansens legendariske "Pop Uummataaruffimmi" udkom også for 25 år siden.

Foto © : Helle Nørrelund Sørensen/KNR

Boder og værksteder

Men der er ikke kun musik Grønland i Tivoli har på programmet, for ligesom de forudgående år vil der være boder og værksteder:

Akikik – grønlandsk husflid
Isaksen Design – grønlandsk design
Kristian Fly – grønlandsk husflid og smykker
Greenland Food – fisk og skaldyr
Alutorn – grønlandsk husflid
Ellen Svendsen – grønlandsk husflid
Great Greenland – sælskindsdesign
Milik Publishing – litteratur
Arctic Ice Cap Water – vand fra grønlandsk gletsjer
Arctic Keramik – grønlandsk keramik
Tranhuset – grønlandske produkter
Bibi Chemnitz – Grønlandsk modetøj
Karo Street og Ajaplu Design – kunst og husflid
Rasmussen Kielseneeraq / NAN1..NAN2..NAN62 - Portræt tegninger og malerier

Styregruppen bag Grønland i Tivoli offentliggør tidsplanen for arrangementet inden længe, men kan dog afsløre at Ole Kristiansen spiller sidst den 1. august.