Naalakkersuisut genovervejer hjælpepakke til fiskerne

Er der behov for at fortsætte hjælpepakken til det kystnære fiskeri i det nye år. Det spørgsmål skal en arbejdsgruppe besvare, meddeler Immanuelsen efter trusler om strejke fra KNAPK.
Naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen (S), har allerede før årets udgang haft overvejelser om hjælpepakken skal fortsætte i det nye år, skriver han.
Skrevet af Jens Thorin
06. januar 2021 04:54

Naalakkersuisuts hjælpepakke til det kystnære fiskeri er udløbet ved årsskiftet. Men coronakrisen har ramt fiskerne på pengepungen, sagde KNAPK's formand Henrik Sandgren tirsdag.

Sidste år gav torsk uden hoved i Royal Greenlands fabrik i Nuuk 11 kroner per kilo, men kiloprisen ligger på 6,25 kroner idag.

Derfor kræver KNAPK, at Naalakkersuisut forlænger hjælpepakken for fiskerne efter nytår. Hvis ikke det sker, opfordrede han tirsdag til strejke: 

- Hvis de ikke vil hjælpe jer, så er der kun én mulighed: Lad være med at sejle og bliv på havnen, sagde Henrik Sandgreen.

LÆS OGSÅ KNAPK raser: Vi opfordrer til strejke, hvis hjælpepakken stopper

Men naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen (S), har allerede før årets udgang haft overvejelser om hjælpepakken skal fortsætte i det nye år, skriver han.

Han har derfor i samarbejde med naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, genoprettet arbejdsgruppen, der skal undersøge om der grundlag for at fortsætte hjælpepakken. 

- I den forbindelse er tidligere medlemmer af arbejdsgruppen underrettet den 30. december 2020, hvortil KNAPK har meddelt at de deltager, fortsætter han. 

Han undrer sig derfor over KNAPK's opfordring til sine medlemmer om at strejke: 
- Hvis KNAPK har ændret holdning er dette ikke tilkommet os som information, slutter Jens Immanuelsen.

Arbejdsgruppen bestod i 2020 af Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Departementet for Finanser, KNAPK, Grønlands Erhverv og Departementet for Råstoffer og Erhverv.