'Tidspunktet var det rigtige'

Det er ikke gnidninger med Naalakkersuisut, der har fået energidirektør Svend Hardenberg til at forlade sin stilling. Det understreger han over for KNR.
Skrevet af Karsten Sommer
16. marts 2011 16:24

Energiselskabet Nukissiorfiits direktør siden maj 2005, Sven Hardenberg, trådte i dag overraskende tilbage fra sin stilling.

Ifølge en pressemeddelelse på Nukissiorfiits hjemmeside, sker hans afgang på eget initiativ, fordi han vil søge nye udfordringer.

Radioavisen fik her sent i eftermiddags fat i Svend Hardenberg, for at høre baggrunden for den overraskende beslutning.

- Jeg har barslet med tanken et stykke tid, og synes at tidspunktet var det rigtige. Vi har lige overstået vores årsregnskab og indleveret det til Selvstyret, og i den forbindelse meddelte jeg, at jeg opsagde min stilling med virkning fra i dag, siger Svend Hardenberg.

På trods af, at der undervejs i Svend Hardenbergs direktørperiode har været gnidninger mellem den politisk ansvarlige for Nukissiorfiit, naalakkersuisoq Jens B. Frederiksen og Hardenberg, benægter han, at det er grunden til hans tilbagetræden.

- Min begrundelse er, at jeg synes jeg kan se tilbage på 5 år med en masse successer og gode resultater, og de målsætninger jeg personligt satte for Nukissiorfiit inden jeg tiltrådte, har vi nået for lang tid siden. Så jeg synes det er et godt tidspunkt at sætte et punktum.

Svend Hardenberg har ikke umiddelbart planer om hvad han nu vil tage sig til, bortset fra at se mere til familien.

Teknisk chef Peter Birk vil fungere som energidirektør, indtil der er fundet en ny direktør.