Medie: Tidligere KNI-chef er tiltalt for bedrageri og dokumentfalsk

Anklagemyndighederne anklager den tidligere regnskabschef ved KNI for at have snydt for mere end fem millioner kroner over syv år.
Det bliver op til kredsretten i Sisimiut at vurdere, om den nu tiltalte tidligere regnskabschef ved KNI har begået bedrageri og dokumentfalsk i sin tid ved selskabet. Foto © : Dorthea Reimer-Johansen
18. januar 2024 11:56

Politiet tiltaler nu en tidligere regnskabschef i KNI, som i 2021 blev bortvist af virksomheden, for bedrageri og dokumentfalsk.

Det skriver Sermitsiaq.AG på baggrund af anklageskriftet.

Anklagemyndigheden mener, at den tidligere chef har begået strafbare handlinger mellem 2014 og foråret 2021, hvor han blev bortvist.

Det drejer sig blandt andet om snyd med udbetaling af løn til sig selv for mindst 3,3 millioner kroner, forfalskede underskrifter, ændrede fakturabeløb efter godkendelse af dem og fiktive mails.

Anklagerne om dokumentfalsk går på, at den tidligere regnskabschef også har forfalsket dokumenter, så han yderligere har fået mindst 2,1 millioner kroner over til egne konti, skriver Sermitsiaq.AG.

Sagen mod den tidligere KNI-chef kommer for kredsretten i Sisimiut til 10. maj samt 13. til 16. maj i år.

Den tidligere regnskabschef er også dømt i Østre Landsret i Danmark. Han skal betale 5,4 millioner kroner tilbage efter at have taget af kassen. 

Beløbet svarer til det, han ’uretmæssigt og forsætligt har tilegnet sig’, oplyste KNI efter dommen i starten af januar.