Telepost og Grønlandsbanken vil hjælpe hjemløse med post og hævekort

Hjemløse oplever ikke bare problemer med at finde et sted sove. De har også svært ved at få udleveret Akiliut-kort og NEM-ID, fordi de ikke har en fast adresse. Nu er Telepost og Grønlandsbanken gået sammen om at hjælpe de 900 hjemløse her i landet.
Skrevet af Bikki P. Kleist
20. april 2018 15:56

- Vi kan for eksempel ikke få hævekort eller Nem-ID fordi vi er hjemløse, siger hjemløs Kunnak Steffensen.

Der er 469 hjemløse i Kommuneqarfik Sermersooq - og hjemløse uden fast adresse hentede indtil sidste sommer deres post hos Kommuneqarfik Sermersooq. Men den ordning er stoppet fra 1. juli 2017.

- I sin tid blev ordningen stoppet, da Borgerservice havde meget post der ikke blev afhentet af modtagerne. Det fyldte dengang fire arkivskabe. Det er rigtigt, at det i en periode ikke har været muligt at hente post i borgerservice. Siden den 7. februar har der dog været muligt igen. Der er dog ingen der pt. benytter den mulighed, siger Borgerservicechef i Kommuneqarfik Sermersooq, Lone Rosengreen Pedersen.

LÆS OGSÅ Hjemløsejul må flytte lokaler efter overvældende tilslutning

Men nu er der kommet en ny løsning for de mange hjemløse. GrønlandsBanken og Telepost har indgået samarbejde for at hjælpe de hjemløse med at modtage post og officielle dokumenter.

Men det er ikke en løsning, der er nået frem til de hjemløse, lyder kritikken fra Kunnak Steffensen.

- Vi har brug for at vide om planerne og vi har brug for bedre informationer, siger han.

LÆS OGSÅ 878 borgere lever som hjemløse

Grønlandsbanken fortæller, at de hjemløse skal henvende sig på posthuset og ændre adresse til post og restance. Efterfølgende kan de henvende sig til Grønlandsbanken for at få udleveret et hævekort.

Banken erkender, at man mangler at kommunikere de nye muligheder klart ud:

- Aftalen er forholdsvis ny, så vi er ikke helt i mål med opgaven endnu, og vi har stadig en opgave med at få det meldt ud, siger Helle Mark fra Grønlandsbanken.