Tasiilaq får royalt besøg

I denne uge får Grønland fint besøg, når prinsesse Benedikte kommer til Tasiilaq med Gentofte Kommunes Grønlandskomité.
27. juni 2018 07:57

Under et fire dage langt besøg, der starter onsdag, skal prinsessen blandt andet besøge børnehjemmet, et alderdomshjem og byens sygehus.

Direktør for Børn, Familie og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq, Helene Broberg Berthelsen, er vært på kommunens vegne, og hun ser frem til prinsessens besøg.

- Vi glæder os selvfølgelig virkelig meget til at møde prinsesse Benedikte, og under besøget glæder vi os over at skulle vise prinsessen Grønlands mest moderne daginstitution i Tasiilaq.

LÆS OGSÅ Børn fra Tasiilaq på prinsessebesøg

På dagsinstitutionen Pingaeqqad er leder Ane Kuitse og børnene klar til at modtage prinsessen og vise, hvad de har øvet sig på for hendes skyld den sidste tid. 

 - Børnene skal synge to sange under prinsesse Benediktes besøg. Børnesangen Bamse skal synges på østgrønlandsk, siger Ane Kuitse.

LÆS OGSÅ Børn fra Tasiilaq på Amalienborg

Det er de tre- til seksårige børn der skal optræde, og de er meget spændt på at få besøg af en rigtig prinsesse, fortæller hun.

Af andre indslag på programmet kan nævnes besøg på et husflidsværksted, museet og opvisning med kor og trommedans. 

Men det er ikke kun programmet, der skal være styr på, når der kommer besøg af de royale, fortæller Helene Broberg Berthelsen.

- Vi ved jo, hvilke etiketter, vi skal stå med, når vi møder vores kongehus. Det glæder vi os til. Det er nogle af de ting, der er vigtige for os, at være velforberedt og de kan regne med, at jeg er, siger hun.

Fredag eftermiddag får prinsessen også mulighed for at nyde den grønlandske natur på en sejltur inden hun skal rejse hjem lørdag.

LÆS OGSÅ Glædeligt gensyn mellem børn fra Tasiilaq og Gentofte