BILLEDER Børn fra Tasiilaq på prinsessebesøg

Traditionen tro var skolebørn fra Tasiilaq på besøg hos Amalienborg Slot i går, onsdag. Her blev der udvekslet gaver og sunget grønlandske sange.

Spændte og forventningsfulde ankom grønlandske og danske skoleelever til Christian VIII’s palæ på Amalienborg Slot, hvor prinsesse Benedikte onsdag formiddag havde inviteret indenfor på slottet. Det fortæller fotograf for Royal Press Photo, Chris Christophersen.

Prinsesse Benedikte er tidligere protektor for den tidligere Gentofte Grønlands Komité.

Efter at have holdt en personlig tale til børnene, blev der udvekslet gaver. Vanen tro havde skolebørnene fra Tasiilaq en gave med til prinsessen og i år var det en lille håndtaske syet i sælskind - en gave som prinsesse Benedikte stolt viste frem i Riddersalen.

- Et par grønlandske sange blev der sunget foran prinsessen, inden at eleverne blev budt på godteposer, der blandt andet indeholdte en ‘kongelig kuglepen’ med en kongekrone på, fortæller Chris Christophersen.

Besøget der varede godt og vel en lille times tid hos prinsessen, sluttede af med livgardens vagtskifte på slotspladsen, hvor der blev knipset løs med telefonerne. 

- En stor dag, som mange af eleverne sent vil glemme, lyder det.

Billederne er taget af Chris Christophersen. 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt