BILLEDER Børn fra Tasiilaq på prinsessebesøg

Traditionen tro var skolebørn fra Tasiilaq på besøg hos Amalienborg Slot i går, onsdag. Her blev der udvekslet gaver og sunget grønlandske sange.
Skrevet af Mads Pedersen
28. september 2017 07:26

Spændte og forventningsfulde ankom grønlandske og danske skoleelever til Christian VIII’s palæ på Amalienborg Slot, hvor prinsesse Benedikte onsdag formiddag havde inviteret indenfor på slottet. Det fortæller fotograf for Royal Press Photo, Chris Christophersen.

Prinsesse Benedikte er tidligere protektor for den tidligere Gentofte Grønlands Komité.

Efter at have holdt en personlig tale til børnene, blev der udvekslet gaver. Vanen tro havde skolebørnene fra Tasiilaq en gave med til prinsessen og i år var det en lille håndtaske syet i sælskind - en gave som prinsesse Benedikte stolt viste frem i Riddersalen.

- Et par grønlandske sange blev der sunget foran prinsessen, inden at eleverne blev budt på godteposer, der blandt andet indeholdte en ‘kongelig kuglepen’ med en kongekrone på, fortæller Chris Christophersen.

Besøget der varede godt og vel en lille times tid hos prinsessen, sluttede af med livgardens vagtskifte på slotspladsen, hvor der blev knipset løs med telefonerne. 

- En stor dag, som mange af eleverne sent vil glemme, lyder det.

Billederne er taget af Chris Christophersen. 

Foto © : Chris Christophersen

 

Foto © : Chris Christophersen

 

Foto © : Chris Christophersen
Foto © : Chris Christophersen Tasiilaq-børn besøger prinsesse
Foto © : Chris Christophersen
Foto © : Chris Christophersen
Foto © : Chris Christophersen