Svane kræver mere byggeri i Nordgrønland

Borgmesteren i Qasuitsup Kommunia, Jess Svane kræver i et åbent brev til Formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist, at der igangsættes anlægsprojekter uden for Nuuk.
06. februar 2012 07:06

Han kritiserer skarpt, at opførelsen af 24 planlagte boliger i Ilulissat, der skulle have været opført hen over sommeren sidste år, blev stoppet endnu før byggeriet var kommt igang.

Hele projektet, der også omfattede tilsvarende boliger til Sisimiut og Qaqortoq, blev stillet i bero efter at have været i licitation. Angiveligt fordi boligerne langt overskred budgettet.

Det fremgår af borgmester Jess Svanes henvendelse, at det skrinlagte projekt har haft stor indvirkning på både beskæftigelsen og økonomien i Qasuitsup Kommunia, der i forvejen af hårdt ramt af stoppet for Selvstyrets boligfinansiering via de såkaldte 20-20-60 lån.

Samtidig beklager Jess Svane stærkt, at kommunen ikke - trods gentagne skriftlige eller telefoniske henvendelser har fået svar på, hvorfor det ikke er muligt at igangsætte anlægsprojekter uden for Nuuk.

Han kræver også Selvstyrets tilskud til fremtidige anlægsprojekter rundt om i kommunerne overføres direkte til kommunerne. Dermed vil man kunne effektivisere og realisere kommuneplanerne og lette anlægsarbejderne. Og han kritiserer i den forbindelse skarpt Selvstyrets ringe interesse og respekt for kommunernes planlægning.

- Det er helt uacceptabelt, skriver Qasuitsup Kommunias borgmester til Kuupik Kleist.