UDSATTE Stor interesse for konference om udsatte kvinder

Fællessalen på Christiansborg dannede i går rammen om konferencen "Udsatte grønlandske kvinder i Danmark".
15. marts 2016 07:38

Samtlige tilhørerpladser i salen var optaget, da omkring 150 politikere, socialarbejdere, forskere, psykologer og andre interesserede var mødt op for at høre om rapporten, hvor Rådet for Socialt Udsatte har undersøgt de udsatte, grønlandske kvinders livssituation.

Undersøgelsen er baseret på interviews med 22 grønlandske kvinder bosiddende i Danmark og 16 socialarbejdere, som arbejder med kvinderne i dagligdagen.

LÆS OGSÅ Formand: Dansk hjælp over for seksuelle traumer

På mandagens konference fik deltagerne til opgave at prioritere tre initiativer, som de mente skulle med i en ny strategi, der har til formål at forbedre situationen for kvinderne. Initiativforslag, som fire medlemmer af Folketinget Grønlandsudvalg og Social- og Indenrigsudvalg derefter skulle tage stilling til.

Fra grønlandsk side sagde Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit:

- Det er vigtigt at påpege at man som grønlandsk folketingsmedlem, ikke er med til finanslovforhandlinger, satspuljeforhandlinger og forligsforhandlinger. Vi kæmper derfor for at bryde den tradition, fordi det er rigtig vigtigt at vi også bliver hørt, hvis vi skal skabe nogle politiske resultater på vegne af grønlændere, der bor her i Danmark.

Aaja Chemnitz Larsen vil nu arbejde videre med nogle af initiativforslagene fra konferencedeltagerne.

Læs også Rapport: Tidligere sex-overgreb plager udsatte grønlandske kvinder i Danmark

Læs også Udsatte grønlandske kvinder i Danmark på dagsorden