Stor interesse for den nye jurauddannelse

Interessen for den nye jurauddannelse på Ilisimatusarfik er overvældende høj. De 20 pladser på uddannelsen er besat og flere er på venteliste, fortæller rektor Gitte Adler Reimer, der er godt tilfreds.
09. august 2018 07:44

- Det er jo bare rigtig godt, at der er kommet så mange ansøgere.

Jurauddannelsen har fået 70 ansøgere til de 20 pladser og det har betydet, at universitetet har måtte oprette en venteliste.

- Det viser jo blot at det er en uddannelse man har manglet her i samfundet. Det er en uddannelse de unge har manglet og er interesseret i. Det er en uddannelse, der er en mangelvare. Der er brug for den.

LÆS OGSÅ Høje optagelseskrav skal sikre et højt niveau på uddannelsen

Det høje ansøgertal er godt, men fordi der er tale om en nye uddannelse, er det ikke overraskende med den store interesse, siger universitetsrektoren.

- Det er meget typisk, når vi får nye uddannelser og heldigvis for det. Så viser det, at det er noget man har manglet, når nye uddannelser altid tiltrækker mange de første år.

Ansøgerne til uddannelsen har kunnet ansøge med en studentereksamen i bagagen, men også med erhvervserfaring med juridisk arbejde i samfundet.

LÆS OGSÅ Grønlandsk mangler juridiske begreber

Folkene bag uddannelsen håbede tidligere på året, at få begge slags ansøgere, i et forsøg på at løfte studiemiljøet på uddannelsen. Og det er lykkedes, siger Gitte Adler Reimer.

- Der er rigtig mange folk, der har ansøgt med erhvervserfaring og som ikke er spritnye fra gymnasiet. Så det er helt klart, at mange har ønsket at efteruddanne sig inden for jura.

Indtil videre er der optaget 205 nye studerende, der skal begynder på Ilisimatusarfik til september. Det er dog stadig muligt at søge om optagelse frem til 31. august.

LÆS OGSÅ Ny jurauddannelse gavner Grønland