Foto: KNR

Spillere overvejer landsholdsfremtid

John Thorsen og René Olsen har trukket sig fra deres poster. Der er også landsholdsspillere, der overvejer at vende landsholdet ryggen, efter Tekle Ghebreluls kontroversielle fyring.

- Grønlandsk fodbold tager skade af det, siger Uju Petersen.

Han mener, at det er mærkeligt, at Ghebrelul bliver fyret som landstræner på grund af en hændelse, der skete i en klubkamp.

Landsholdspiller, Nicklas Thorleifsen, er også ked af fyringen, som han kalder uprofessionel.

- At man fyrer en landstræner, udelukkende på påstande, det kan jeg ikke sætte mig ind i, siger Nicklas Thorleifsen.

Tab

Derudover er Tekle Ghebrelul også en træner, der har opnået resultater, siger Uju Petersen. Og tabet af hans arbejde er meget ærgrelig, siger sportskorrespondenten.

E fodboldspiller fra Kâgssagssuk havde taget et billede af Tekle Ghebrelul og indsat emojis af en abe og bananer på, før han slog det op på de sociale medier. Han fik straks karantæne. På Facebook insisterede han, at det ikke var racistisk ment, og langede samtidig ud efter GBU og Tekle Ghebrelul. Han skrev, at han ikke kan forstå, at han fik en karantæne, når der ikke var konsekvenser for Tekle Ghebrelul over en episode, hvor han ruskede et barn i Maniitsoq, tidligere på året. GBU havde dog givet Tekle Ghebrelul en advarsel for det. Den karantæneramte fodboldspiller skrev også, at de har fået at vide, at Tekle Ghebrelul viste Kâgssagssukbænken fingeren i forbindelse med jubel efter en scoring. Anklagen kommer tilsyneladende fra en linjedommers Facebook opslag. Hændelsen var dog ikke indberettet til GBU, og da unionen kontaktede linjedommeren kunne han ikke bekræfte det. Dommeren forklarede dog overfor GBU, at han så en bevægelse, der kunne tolkes på mange måder. Ingen andre havde set fingeren, skrev den nu tidligere formand for GBU, John Thorsen, og Ghebrelul afviste. Linjedommerens Facebook opslag blev dog brugt som belæg for at fyre Tekle Ghebrelul af et flertal i GBU's bestyrelse. John Thorsen var ikke enig i fyringen og trak sig som formand for GBU. Landstræner og koordinator for futsall, René Olsen, trak sig også i protest fra sin post inden længe.

- Der var Island Games for ikke så langt tid siden, hvor de fik sølv. Jeg kan se, hvor gode resultater den tidligere træner har opnået, siger Uju Petersen.

Landstræner og koordinator i futsall, René Olsen og formand for GBU, John Thorsen, har trukket sig fra deres poster i protest over fyringen. De to bliver også et tab og kan skade Grønlands arbejde for at komme ind i FIFA, mener Uju Petersen.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

LÆS OGSÅ Landstræner stopper i protest over fyring

Nicklas Thorleifsen siger, at han ikke har haft en bedre træner, og omstændighederne for Ghebreluls fyring, har fået ham til at overveje sin fremtid på landsholdet.

- Jeg ser ikke mig selv spille for landsholdet, hvis bestyrelsen stadig sidder der, lyder det fra Thorleifsen, der tilføjer, at der er andre, der deler hans synspunkt.

- Vi er meget utrygge, og usikre på om vi har lyst til at spiller for landsholdet mere, siger Nicklas Thorleifsen.

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

LÆS OGSÅ Spiller udelukket af GBU for racisme

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt