Specialklasse elever skal også have adgang til uddannelse

Naalakkersuisut vil til efteråret fremlægge en plan for styrkelse af uddannelser. Skoleelever i specialklasser vil også indgå i den plan.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. maj 2012 07:27

Naalakkersuisut har dog stadig ingen overblik over, hvor mange unge, der ikke starter på uddannelse efter folkeskolen.

Børn og unge, der ikke kan følge med i den normale undervisning kommer i specialklasser. Men den gruppe skal også have mulighed for at tage en uddannelse i fremtiden, mener Naalakkersuisut.

Det er IA's Debora Kleist, der har stillet forslag til forespørgselsdebat til Inatsisartut, hvor hun spørger til Naalakkersuisuts planer om at hjælpe unge, som har gået på specialklasser.

- I den nærmeste fremtid agter Naalakkersuisut at etablere pilotprojekt, der skal give de unge med vanskeligheder større mulighed for at igangsætte uddannelse og integrering i arbejdsmarkedet, siger Naalakkersuisoq for uddannelse Palle Christiansen i sit svarnotat.

Inatsisartut har tidligere på den nuværende samling givet støtte til et forslag fra IA's Olga P. Berthelsen om at Naalakkersuisut skal lave en strategi for at hjælpe børn, unge og voksne med ADHD og autisme.

Siumuts Karl Lyberth stillede også forslag til at der skal afsættes midler til afholdelse af ADHD-kurser for forældre og pårørende til børn med ADHD. Forslaget blev også vedtaget.

Debora Kleists forslag til forespørgselsdebat bliver behandlet i Inatsisartut i dag.