Socialminister gentager assistancetilbud til udsatte børn

Danmark er klar til at hjælpe Grønland med problemerne for udsatte børn og unge, hvis Selvstyret ønsker det. Det fastslår Danmarks social- og indenrigsminister Karen Ellemann, som besøger Nordgrønland i disse dage.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
31. marts 2016 15:37

Sammen med sin grønlandske kollega på området, naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, har Ellemann besøgt forskellige institutioner i Ilulissat og de tager sammen i dag videre til Qeqertarsuaq. 

Baggrunden for ministerbesøget i Qaasuitsup Kommunea er den store omtale i pressen samt det politiske fokus i Danmark på forholdene i Grønlands nordligste kommune.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen, siger i en pressemeddelelse, at hun er glad for besøget fra Danmark og den store interesse fra sin danske kollega. 

Det giver mulighed for at vise Karen Ellemann de tiltag der er for at forbedre børns og unges forhold, påpeger Martha Lund Olsen.

Det er tydeligt at Selvstyret og kommunerne er meget engagerede i at tackle udfordringerne i Grønland, siger Karen Ellemann. Og er der behov, står Danmark klar til at hjælpe yderligere.

-  Det er vigtigt for mig at understrege over for selvstyret, at vi fra dansk side står klar med bistand og vejledning i det omfang selvstyret måtte ønske det, udtaler Karen Ellemann i en pressemeddelelse.