Lærere: Sociale myndigheder reagerer ikke altid på vores underretninger

Mange lærere oplever, at kommunerne ikke reagerer på indberetninger om børn i mistrivsel, oplyser lærernes fagforening, IMAK.
Mange lærere føler sig magtesløse, når de laver underretning måske flere gange på samme elev, og kan se at eleven bare får det dårligere og dårligere, uden der sker noget, siger lærernes fagforening. Arkivfoto Foto © : Google Streetview
13. maj 2019 16:40

Sådan lyder det nu fra lærernes fagforening.

Men det er langt fra altid, at sociale myndigheder i kommunerne her i landet reagerer på lærernes advarsler, fortæller bestyrelsen for lærernes fagforening, Imak.

Meldingen fra bestyrelsen kommer efter DR´s dokumentar "Byen hvor børn forsvinder", der handler om store sociale problemer i Tasiilaq.

I dokumentaren fortæller en lærer, hvordan Kommuneqarfik Sermersooq ikke reagerede på hendes underretninger af elever, der mistrives.

LÆS OGSÅ Kinguaassiuutitigut pinerluttuliornerit paqumigisaajunnaarsillik

- Det generelle billede fremstår tydeligt og chokerende. Der er mange konkrete sager, hvor der ikke bliver handlet. Der er mange børn og unge, der ikke har fået hjælp gennem længere tid, lyder det fra bestyrelsesformand Birthe Therkildsen og næstformand Nikoline Cortzen i en pressemeddelelse. 

Og ifølge IMAK er det ikke kun i Tasiilaq og Kommuneqarfik Sermersooq, at den slags svigt sker:

- IMAKs bestyrelse har kendskab til, at rigtig mange lærere laver underretninger til de sociale myndigheder - ikke bare i Tasiilaq, men i hele Grønland - uden at der sker noget, skriver IMAKs bestyrelse og fortsætter:

LÆS OGSÅ Børnene betaler for manglende politisk vilje til samarbejde

- Mange lærere føler sig magtesløse, når de laver underretning måske flere gange på samme elev, og kan se at eleven bare får det dårligere og dårligere, uden der sker noget, lyder det.

I forbindelse med DRs dokumentar, har Kommuneqarfik Sermersooq erkendt, at der i mange tilfælde er sket omsorgssvigt i kommunens sagsbehandling.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut ikiorneqarumanngillat - danskit politikerii ikiuerusupput