Små miljøbiler hitter

Der er kommet mange flere biler på vejene her i landet og det er kronede dage for bilforhandlerne efter flere år uden den store vækst. En af dem er Nuuks Auto.
Foto © : KNR
03. maj 2017 15:00

I løbet af sidste år steg antallet af biler på vejene med 321 styk, hvilket er en stigning på 7.7 procent i forhold til året før. Det viser tal fra Grønlands Statistik.

- Hvis vi kigger tilbage på 2016, lige umiddelbart fra de tal jeg kan se, så har vi øget vores salg, af primært de små biler, med cirka 30 procent, siger bilforhandler Jimmy Holm Jensen fra Nuuks Auto. 

Han fortæller, at der særligt er interesse for de biler, der er billigere i drift.  

- Tendensen i øjeblikket er at man søger ned i laveste vægtklasse, altså bil under 1.000 kilo. Også i en energiklasse A eller A-plus. Så kan man få miljø-lån fra bankerne, siger Jimmy Holm Jensen. 

Stigningen skal også ses i sammenhæng med, at der i perioden 2013 til 2016 kun blev 255 flere biler på vejen.

Dette kan ifølge Jimmy Holm Jensen skyldes en kombination af, at folk har flere penge mellem hænderne og bankerne

kan låne ud med lav rente. 

- Folk har lidt flere penge mellem hænderne, der er gang i byggeriet, hvilket altid er en god faktor, og så ser vi at de her minguik-lån og miljø-lån fra GrønlandsBanken og Bank Nordik hjælper meget til, at folk kan lån til en meget lav rente.

I det hele taget går det godt for økonomien. Handelsbalancen for 2016 var således 1 milliard og 274 millioner bedre end året før. Et opsving i økonomien, som altså nu kommer ud at køre.

LÆS OGSÅ Stor stigning i antallet af biler på vejene