Slut med grønlandsk syede sælskindsjakker

Når systuen lukker i Qaqortoq, ophører Great Greenland med at producerer deres berømte sælskindsjakker i Grønland.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
21. januar 2016 17:04

RETTELSE:

Great Greenlands produktion i udlandet opretholdes. Great Greenland har i mange år fået produceret blandt andet pelse og tasker og accessories i udlandet. Tidligere blandt andet Portugal,  Tyrkiet ,Grækenland Kina, Indien og Rusland. Det oplyser Great Greenlands direktør Lars Berg.

- I øjeblikket får vi ud over det vi producerer i Qaqortoq, hovedsageligt produceret i Grækenland,Tyrkiet og Portugal, men det afhænger af prisen og kvaliteten, siger afgående direktør Lars Berg.

Dermed fortsætter produktionen af blandt andet pelse og tasker, men altså ikke i Grønland.

Læs også Pelse og tasker skal styrke Great Greenland

Når Lars Berg fratræder sin stilling som direktør i Great Greenland med udgangen af januar, er det samtidig slut med fremstilling af jakker, tasker og vanter af sælskind på Great Greenlands systue i Qaqortoq.

De tilbageværende 5 medarbejdere i systuen har nemlig også sidste arbejdsdag med udgangen af januar, og dermed ophører den del af Great Greenland forretning.

Great Greenlands mange sælskindsfrakker var populære både i Grønland og internationalt, og de kommer altså til at høre historien til. Det oplyser bestyrelsesformand Bruno Olesen.

Læs også Great Greenlands direktør stopper

Siden Great Greenland påbegyndte rationaliseringerne sidste år, er flere medarbejdere blevet opsagt.

I starten af 2015 var der 40 medarbejdere, og fra den 1. februar er tallet nede på 30 ansatte.

Fangerne har leveret 51.000 sælskind til Great Greenland i 2014, og virksomhedens regnskaber for 2015 bliver først officielt fremlagt i marts.

Læs også VIDEO Great Greenland lukker systuen