Skandalen i Selvstyret vil ingen ende tage

Vittus Qujaukitsoqs nye departementschef, den 44-årige Carsten Frank Hansen, havde første arbejdsdag i fredags. Men allerede i går aftes - mandag - kom det frem, at manden er sigtet i Danmark for økonomisk kriminalitet.
Skrevet af Karsten Sommer
17. september 2013 06:36

Det var Berlingske Business der kunne fortælle det, og det førte til at Departementet for Finanser & Indenrigsanliggender ved halv-7-tiden i går aftes udsendte en pressemeddelelse, der kunne fortælle at den ny departementschef "på eget valg har fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning."

Carsten Frank Hansen var filialdirektør i Andelskassen Fyn, der er en del af Danske Andelskassers Bank, fra december 2006 og frem til juni 2012, da banken bortviste ham.

Bankens administrerende direktør Jan Pedersen, bekræfter at Carsten Frank Hansen blev bortvist.

Og bortvisningen fra banken står ikke alene. Efter bortvisningen fra banken i juni 2012 fik han måneden efter job som direktør for reklamegavevirksomheden Greentop Greenland ApS i Nuuk.

Her holdt han imidlertid ikke længe. I sommer blev Carsten Frank Hansen også bortvist herfra.

- Jeg kan bekræfte, at han er bortvist. Mere ønsker jeg ikke at sige på nuværende tidspunkt, siger Ole Rud, der er formand for og medejer af det lille firma.

Berlingskes afsløring af, at den nytiltrådte departementschef både er sigtet for mandatsvig og bortvist fra to arbejdspladser, kom fuldstændig bag på Grønlands Selvstyres øverste embedsmand, Svend Hardenberg, da avisen i går forelagde ham oplysningerne.

Hardenberg har haft en central rolle i forbindelse med ansættelsen af Carsten Frank Hansen i sin egenskab af formand for det bedømmelsesudvalg, der skulle finde den rigtige kandidat som departementschef for finanser og indenrigsanliggender. Men han har åbenbart glemt at bede om udtalelser fra Carsten Frank Hansens tidligere arbejdsgivere.

- Det er jo en ganske alvorlig sag denne her. Jeg kan kun sige, at det er nye og meget, meget overraskende oplysninger for os. Vi vil nu selv undersøge sagen, sagde Svend Hardenberg i går eftermiddags til Berlingske.

Og det førte altså senere på dagen til at Carsten Frank Hansen frivilligt forlod eet af de højeste job i Selvstyreradministrationen, efter kun 2 dages ansættelse.