Foto: KNR

Skærpet krav vil gå ud over rummeligheden

Ønsket om rummelighed i uddannelsessystemet klinger hult, når Naalakkersuisut skærper kravene til, hvem der kan blive optaget på uddannelserne i et forsøg på at højne niveauet på uddannelserne.

For dermed har man kun fokus på de elever, der i forvejen er fagligt dygtige, mener Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke.

- Men udvalget ser med bekymring på, at man dermed blot udelukker dem, der allerede kæmper for at nå et vist niveau. Og hvor bliver rummeligheden så af, spørger formand Vivian Motzfeldt på Uddannelsesudvalgets vegne i en pressemeddelelse.

Udvalget har i de forgangne uger gennemført et intensivt program med besøg hos blandt andre en række daginstitutioner, et gymnasium, Ilinniarfissuaq og Ilisimatusarfik.

Det er udvalgets indtryk, at institutionerne på hver deres måde forsøger at gøre, hvad de kan for at klæde vores unge generation på til et voksenliv.

- Men hvad skal de unge, der ikke når den hævede barre? Og har vi råd til at udelukke folk fra at få en uddannelse, spørger uddannelsesudvalget, som nu vil lade spørgsmålene gå videre til Naalakkersuisut.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt