Skærpede krav skal sikre at flest mulige gennemfører deres studie

Skærpede adgangskrav til universitetet skal sikre at flest mulige af de studerende rent faktisk er i stand til at gennemføre et studie. Det fastslår rektor for Ilisimatusarfik, Tine Pars.

Rektor Tine Pars har skrevet en kommentar til Inatsisartuts udvalg for uddannelse, der har været ude og kritisere de skærpede krav for at blive optaget på en videregående uddannelse her i landet.

Udvalget mener det er med til at udelukke unge fra at få en uddannelse. Og hvor er rummeligheden så henne, spurgte udvalgsformand Vivian Motzfeldt (S) for nylig i en pressemeddelelse.

Men et vellykket studieforløb der ender med et eksamenspapir er først og fremmest sikret når de studerende har de faglige forudsætninger og har studiekompetencerne i orden, anfører rektor Tine Pars i sin kommentar på universitetets hjemmeside.

Hun forklarer at universitetet faktisk gennem flere år har arbejdet på at skærpe adgangskravene som en konsekvens af et meget stort frafald.

Læs også Skærpet krav vil gå ud over rummeligheden

Ifølge Tine Pars skyldes politikernes store interesse for de skærpede adgangskrav, at den 1-årige GU-pilot ordning nu bliver droppet.

Men det gør den fordi alt for mange af særligt denne gruppe ikke har kunnet klare studierne, lyder forklaringen fra rektor.

- Man kan være nok så motiveret for at tage en uddannelse, men det er ærgerligt både for samfundet og det enkelte individ, hvis forudsætningerne for at gennemføre studiet ikke har været til stede.

- Derfor må vi have studieforberedende uddannelser, der giver vores studerende en reel mulighed for succes videre i uddannelsessystemet, fastslår Tine Pars.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl