Siumut vil støtte Niels Thomsen

Der er stadig håb for at der bliver afsat midler til anlæggelse af græsbaner. Siumut er klar til at støtte Niels Thomsens forslag.
Skrevet af Noah Mølgaard
30. september 2011 09:30

Naalakkersuisut har ellers kun afsat 1 million kroner til projektering af kunstgræsbaner i Nuuk, Sisimiut og Qaqortoq. Forslagsstilleren af anlæggelse af kunstgræsbaner Niels Thomsen vil nu fremlægge ændringsforslag inden 2. behandlingen af forslaget til finansloven for 2012.

Det var en skuffet Niels Thomsen, der så forslaget til finansloven for 2012, da den blev fremlagt onsdag den 21. september. For der var kun afsat 1 million kroner, der skal bruges projektering, og der var ikke afsat midler til selve anlæggelsen. Niels Thomsen havde regnet ud at anlæggelse af kunstgræsbaner i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat vil koste omkring 15 millioner kroner. Så projektet vil mangle små 14 millioner kroner.

Niels Thomsen erkender selv at formuleringen af hans eget forslag kan være årsag til at der kun blev foreslået en bevilling på 1 million kroner.

For Niels Thomsen skrev i sit forslag i foråret: "At Naalakkersuisut pålægges at afsætte midler projektering af kunstgræsfodboldbaner i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat i finanslovsforslaget for 2012".

Og det har Naalakkersuisut fulgt ved kun at afsætte midler til projektering og ikke til selve anlæggelsen.

Niels Thomsen meddeler nu at han vil fremlægge en ændringsforslag inden anden behandlingen af finanslovsforslaget for 2012. Han vil på den måde sikre, at der også bliver afsat midler til selve etableringen af kunstgræsbaner.

- Jeg er fuldt ud i stand til at tælle til 16, og jeg er helt sikker på, at jeg fortsat har et flertal bag mig, siger Niels Thomsen.

Og det ser ud til at han får opbakning fra Siumut.

- Siumut-gruppen har besluttet at støtte det ændringsforslag som Niels Thomsen nævner. Vi er mindst 16, der står bag, siger Siumuts medlem af finansudvalget Finn Karlsen til KNR.