Siumut vil ikke afsætte penge til udsmykning

Der er ikke råd til at vi afsætter en procent af byggesummen på offentligt byggeri til kunstnerisk udsmykning. Det siger Siumuts Aleqa Hammond. Udtalelsen kommer efter, at Demokraterne har ombestemt sig og har givet deres tilslutning til IAeren Jane Petersens forslag.
Skrevet af Mads Lynge
26. september 2011 12:33

- I det forgangne år, har man gjort meget for at fremme kunst og det kunstneriske samfund. Dette er i sig selv fint, men fra Siumut siger vi, at tiden ikke er inde til at bruge så mange midler på at forskønne store bygninger, som bygges af det offentlige i fremtiden, siger Aleqa Hammond.

- Specielt nu, hvor vi står i en økonomisk svær situation, er det vigtigt, at vi allesammen gør noget for at sikre, at vi kommer helskindet igennem denne periode, siger Aleqa Hammond videre.

Til at starte med, var Demokraterne betænkelige ved forslaget, fordi de frygtede, at forslaget kunne fordyre byggeprojekterne. De har dog siden indgået en kompromis med Inuit Ataqatigiit der betyder, at ordningen kun gælder for byggeprojekter, der koster over 25 millioner kroner.

Aleqa Hammond ønsker dog stadig en forklaring:

- Indtil videre har vi ikke set hvad det kompromis går ud på. Vi har bare set en kovending fra Demokraternes side, og vi glæder os til at høre hvad det er, der har gjort, at de fået en anden holdning, siger Aleqa Hammond.

Demokraterne, der efter eget udsagn går ind for en ansvarlig økonomisk politik, mener, at det er en fornuftig aftale som de har indgået med IA.

Justus Hansen, der er næstformand for Inatsisartuts Anlæg- og Miljøudvalg, siger:

- Vi finder ikke, at forslaget fører til fordyrelse af diverse byggeprojekter. Det man egentlig gør det er, at man specificerer det, og det kan jo også føre til, at man får mindre kunst for pengene. Det ved jeg jo ikke, men det er jo op til selve budgetlægningen af byggeriet, siger Justus Hansen fra Demokraterne.

Forslaget blev stillet af IA's Jane Petersen under Inatsisartuts forårssamling, og skal andenbehandles i løbet af efterårssamlingen.