Siumut vil genindføre retten til at sidde på dobbeltmandater

På Siumuts landsmøde i 2017 besluttede et flertal ellers at afskaffe dobbeltmandater, men det var en fejl, lyder det nu fra partisekretær Mikael Petersen.
Foto © : KNR
Skrevet af Bikki P. Kleist
09. juli 2019 09:59

Planen er, at hovedbestyrelsen vil fremsætte et forslag ved landsmødet i 2020 om at genindføre dobbeltmandater.

27. juni lavede Sermitsiaq.ag en afstemning blandt sine læsere om, hvad de mener om dobbeltmandater. Her svarede 707 af 769 ifølge Sermitsiaq, at dobbeltmandater burde forbydes.

Men hverken det eller beslutningen fra landsmødet i 17 betyder noget for Siumuts hovedbestyrelse, der mener, at partiet risikerer at miste magt ved ikke at tillade dobbeltmandater.

- Hvis vi afskaffede dobbeltmandater, så ville vi miste vores magt og indflydelse i både Inatsisartut og kommunalbestyrelser, og sådan som det ser ud nu, har vi ikke råd til at miste magten, udtaler Mikael Petersen til Sermitsiaq.ag.

I øjeblikket har Siumut tre politikere, der bestrider to poster hver. Det er Laura Taunajik i Kommuneqarfik Sermersooq, Henrik Fleischer i Qeqqata Kommunia og Anders Olsen i Kommune Kujalleq.

En særlig paragraf i partiets vedtægter betyder, at hovedbestyrelsen har tilsidesat flertalsbeslutningen ved landsmødet.