Siumut: Organisationen skal være strømlinet

Siumuts nye hovedbestyrelse, der blev valgt i lørdags, mener partiet har brug for en mere tilstedeværende og tidssvarende organisation - det er nemlig en del af grunden til valgnederlaget i 2009, mener i al fald den den organisatoriske næstformand.
22. november 2011 06:14

Om cirka halvandet år skal der senest udskrives valg til Inatsisartut. På generalforsamlingen i lørdags satte Siumut det hold, der skal sørge for at partiet generobrer magten. Hvad har den nye hovedbestyrelse så tænkt sig at gøre for ikke at få endnu et drag over nakken af vælgerne i 2013?

Den nye 2. næstformand og organisatoriske næstformand, Vittus Qujaukitsoq, mener, at der er brug for at styrke Siumut både indadtil og udadtil. Siumut skal være mere synlig og mere på stikkerne, mener han.

- Siumut skal have en organisation, der er parat til dagens opgaver. Organisationen skal være strømlinet, så vi er i stand til at svare på de ting, som de folkevalgte måtte have behov for. Og Siumut skal være lokalforankret, siger Vittus Qujaukitsoq.

Et af de nye menige bestyrelsesmedlemmer er Benjamin Kielsen, formanden for Siumut Ungdom. Han tilføjer:

- Vi blev enige om, at arbejdsgangen internt i Siumut skal ændres og gøres mere tidssvarende. Og så skal medlemmerne inddrages mere i det daglige arbejde, samtidig med, at vi skal blive bedre til at profilere os udadtil.

Og det er vigtigt at få partiet op på dupperne, mener Vittus Qujaukitsoq:

Hvad har det betydet, at tingene ikke har kørt så godt, som I gerne havde set?

- Det har jo betydet, at Siumut tabte seneste Inatsisartut-valg. Det har været den yderste konsekvens.

Vil det sige, at du mener årsagen til valgnederlaget var, at partiet ikke var organisatorisk stærk nok?

Nej, det vil jeg ikke sige. Det er et samspil med de mange års regeringsansvar, som Siumut har haft, hvor der måske var træthed i partiet. Så det har været nødvendigt at nyorientere partiet og genopfinde os selv, og jeg synes vi er kommet på rette spor, lyder det fra Vittus Qujaukitsoq.