Foto: KNR/Arkiv

Siumut: Mimi nedprioriterer misbrugte voksne

Mimi Karlsens første skridt i sin stinkersag om det manglende behandlingscenter for seksuelt misbrugte voksne, er at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan man politisk skal arbejde hen imod nye behandlingstilbud. Men er det godt nok? Det er der delte meninger om i Inatsisartut.

- Jeg tror at de hundredevis af mennesker, der står og mangler et behandlingscenter, kræver en større dedikerethed omkring dette spørgsmål, og jeg tror ikke at Naalakkersuisut prioriterer det højt nok, lyder Siumut-formand Aleqa Hammonds kommentar til naalakkersuisoq Mimi Karlsens udspil om at nedsætte en arbejdsgruppe, der i løbet af 2012 skal se på, hvordan man kan udvikle behandlingstilbud til seksuelt misbrugte voksne.

Det kom efter et flertal bestående af koalitionspartierne i går vedtog IA'eren Juliane Henningsens forslag om at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en handlingsplan på området.

Men det er jo allerede vedtaget for to år siden, lyder det fra en fortørnet opposition. I 2009 besluttede et enigt Inatsisartut nemlig at Naalakkersuisut skulle tage initiativ til at oprette et behandlingscenter for personer der har været udsat for seksuelle overgreb. Men siden er der intet sket hvad angår de voksne.

- I 2009 tænkte vi fredadrettet. Men Naalakkersuisuts manglende prioritering af de voksne har gjort, at vi nu er begyndt at arbejde bagudrettet, påpeger Aleqa Hammond.

Derfor forsøgte oppositionen i går - for anden gang på samme måned - at vælte Mimi Karlsen ved at rejse en mistillidsdagsorden. Det blev dog afværget af koalitionen.

Forslagsstiller Juliane Henningsen er, måske ikke overraskende, godt tilfreds med gårsdagens udfald:

- Ja, jeg er tilfreds med at flertallet har pålagt Naalakkersuisut at lave det her arbejde, siger Juliane Henningsen.

Men er Mimi Karlsens plan om at nedsætte en arbejdsgruppe ambitiøst nok i hendes ører?

- Ja, jeg synes det er ambitiøst, at man nedsætter en arbejdsgruppe, der reelt skal løfte opgaven, udtaler Juliane Henningsen, som KNR fangede for en kort bemærkning på vej til et møde.

Hun tilføjer, at det vigtigste for hende er, at arbejdet bliver startet.

Aleqa Hammond, derimod, synes at Naalakkersuisuts udspil fortsat afspejler, at de underprioriterer området:

- Jeg tror ikke, at vi skal heade for et minimumstiltag for et så stort problem i samfundet. Jeg tror også, at det at man nu først skal til at igangsætte en arbejdsgruppe vil betyde, at det ikke hverken er næste år eller om to år, det her kommer op igen. Indtil videre er det uvist, hvornår det fremlægges, og hvornår det er færdigt. Og det synes jeg er for langsommeligt.

Naalakkersuisut har oprettet et landsdækkende børnehus for seksuelt misbrugte børn, der åbnede i august måned.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt