Kim KielsenFoto: Jonas Fievé/KNR

Siumut-ledelsen holder møde om Aleqa

Aleqa Hammonds brug af skattekroner til private indkøb har allerede fået parti-formanden og forretningsudvalget i Siumut til at blande sig i sagen. Tirsdag middag holdt partiets hovedbestyrelse møde om sagen.

OPDATERET: Det er uklart hvilke konsekvenser sagen vil have for Aleqa Hammond, men det kan alle interesserede blive klogere på allerede i dag, tirsdag, lyder det fra partiets sekretariat. 

- Vi regner med at Siumuts hovedbestyrelse holder møde i løbet af i dag. Om det bliver i eftermiddag eller i aften er afhængig af medlemmernes arbejdstider, siger partisekretær Mikael Petersen til KNR. 

Mandag meldte partiformand Kim Kielsen sig på banen med en kommentar. Det skete efter et møde i partiets forretningsudvalg: 

- Forretningsudvalget kan melde ud, at Folketingsmedlem Aleqa Hammonds private forbrug med Folketingets kreditkort er uacceptabel, og at sagen vil blive videre behandlet i Siumuts hovedbestyrelse, når yderligere information er modtaget, skrev Kim Kielsen, i en pressemeddelelse i går mandag.

I partiets ungdomsorganisation er man heller ikke tilfreds med den nye sag. Siumut Ungdom har to medlemmer i hovedbestyrelsen, der mødes tirsdag. 

- Jeg vil som formand for SIS på vegne af Siumuts Ungdom fra hele landet sige, at vi ikke accepterer misbrug af skattepenge, skriver Steve Olsvig Sandgreen i en pressemeddelelse. 

Ville smide hende ud

Det er ikke første gang, at Aleqa Hammond bliver afsløret i at bruge skattekroner til private formål. Og partifælderne har før tilgivet hende. Hos kollisionspartnerne i Demokraterne havde de ikke vist samme overbærenhed, fortæller formanden. 

- Vi har nultolerance overfor misbrug af offentlige midler i Demokraterne. Var det sket i mit parti, havde vi ekskluderet det medlem. Men hvad Kim Kielsen og deres hovedbestyrelse vil gøre kan jeg jo ikke udtale mig om, for jeg er ikke formand for Siumut, siger Demokraternes partiformand Randi Vestergaard Evaldsen til Sermitsiaq.ag.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt