Siumut: Kommunalvalget er vingeskudt

Siumut langer i dag hårdt ud efter Naalakkersuisut, som beskyldes for sløseri, der truer med en normal afvikling af kommunalvalgene den 2. april. Den verbale bredside affyres af partiets organisatoriske næstformand, Vittus Qujaukitsoq efter, at Siumut og de øvrige partier har fået afslag på ekstraordinære tilskud til den forestående valgkamp.
19. januar 2013 07:11

Departementet for Indenrigsanliggender har sagt nej, fordi der ikke er afsat ekstra midler på finansloven til partierne i forbindelse med kommunalvalgene. Og det finder Vittus Qujaukitsoq stærkt kritisabelt og kalder det mangel på rettidig omhu.

- Det er Naalakkersuisuts ansvar at afsætte de nødvendige tilskud i forbindelse med valg, understreger han.

Ifølge Vittus Qujaukitsoq kan partierne i henhold til den gældende lov om økonomisk tilskud til politisk arbejde modtage tilskud til valgene bygdebestyrelser, kommuner og landsting.

- Og det er en uskreven regel, at der afsættes ekstra tilskud til et hvert valg. Partierne har simpelthen ikke - ved siden af den normale drift - råd til at føre valgkamp uden ekstra tilskud. Størsteparten af valgtilskuddene går til rejeseomkostninger, omkostninger til udarbejdelse og distribution af valgmaterialer, understreger Vittus Qujaukitsoq.

Han tilføjer, at borgerne uden tilskud til partierne får ringere mulighed for at møde de kommunale kandidater.

- Og det er uacceptabelt med tanke på de større afstande til de kommunale beslutningstagere, der er blevet efter kommunesammenlægningerne, præciserer Siiumuts næstformand. Han appellerer om, at Naalakkersuisut hurtigst muligt finder en løsning, så partiernes kommunale valgkamp kan afvikles normalt.