Siumut i Qeqqata Kommunia holder møde på mandag

Siumuts gruppe i kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia, der har absolut flertal, holder videokonference mandag den 8.april oplyser den fungerende borgmester Hermann Berthelsen fra Siumut til KNR.
Skrevet af Mads Lynge
04. april 2013 12:24

-Siumut holder møde mandag eftermiddag i næste uge. Mere kan jeg ikke sige lige nu. Der er en masse ting, der lige skal på plads, før vi kan konstituere os, siger Hermann Berthelsen, og han fortsætter:

-Der er folk, der er med til at arrangere Arctic Circle Race, og så har vi enkelte, der skal til møde i Inatsisartut. Det skal først på plads, før vi fortsætte arbejdet i kommunalbestyrelsen, siger den fungerende borgmester i Qeqqata Kommunia.

Han minder om, at de valgte medlemmers valgbarhed også først skal efterprøves i Valgbarhedsnævnet før den nye kommunalbestyrelse i Qeqqata Kommunia endelig kan konstituere sig.

-Inatsisartut skal først konstituere sig. Det sker jo i morgen fredag den 5.april. Derefter skal de vælge nye medlemmer til Valgbarhedsnævnet, der så kan påbegynde deres arbejde. Det gælder for samtlige kommuner her i landet, siger Hermann Berthelsen fra Siumut.