Foto: KNR / Malik Brøns

Siumut er uafklarede om hellefiskefiskeriet

På trods af en meget klar udmelding fra naalakkersuisoq Jens Immanuelsen om hellefiskefiskeriet, så vil hans egen partifælde og politiske ordfører for Siumut ikke uden videre bakke op om bekendtgørelsen, som blev præsenteret ved et pressemøde tidligere på ugen.

Siumuts partigruppe har endnu ikke diskuteret indholdet i bekendtgørelsen, som blandt andet skal afskaffe de kvotefrie zoner i Uummannaq, Diskobugten og Upernavik samt oprette nye forvaltningsområder langs hele kysten. Det siger Karl Kristian Kruse til KNR.

- Jeg mener, der er aspekter, der er positive men også andre, der skal vurderes. Jeg er sikker på, at vi i vores parti vil diskutere, om det vil være rimeligt overfor samfundet, at forslagene bliver implementeret sådan, som de er fremstillet i høringsmaterialet, siger han.

LÆS OGSÅ Der er flere forvaltningsområder på vej

Det er især spørgsmålet om afskaffelse af de kvotefrie zoner, Karl Kristian Kruse mener, er vigtigt at få diskuteret. De kvotefrie zoner blev indført af Karl Kristian Kruse selv tilbage i 2014.

Siumut er endnu ikke samlet om bekendtgørelsen.

Til pressemødet tirsdag blev Naalakkersuisoq spurgt, om han har partiets opbakning, da der tidligere har været interne uenigheder i Siumut om netop kvotefrie zoner og oprettelse af forvaltningsområde omkring Nuuk.

- Jeg regner med at alle er enig om vores koalitionsaftale, og at jeg som naalakkersuisoq har mandat til at arbejder med den, siger Jens Immanuelsen

Bekendtgørelsen ligger i høring til d. 22. november hvorefter naalakkersuisoq vil implementere eventuelle ændringer, før den endeligt godkendes. Om det bliver med opbakning fra hans eget parti er altså endnu uvist.

LÆS OGSÅ Der fiskes for 78 millioner kroner i kvotefrie områder

Hos oppositionen afventer man 

Hos IA er man heller ikke klar til at fælde dom over den samlede bekendtgørelse. Partiets formand, Múte Bourup Egede, siger til KNR, at Inuit Ataqatigiit er klar til at fremtidssikre fiskeriet med bæredygtighed som grundlag. De afventer lige nu, hvordan Naalakkersuisut vil færdiggøre bekendtgørelsen efter høringen, og så kræver de, at man inddrager alle relevante parter i sagen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt