Sipineq+ vinder en Rainbow Award i Danmark

Siden starten af september har der været spænding om, om Sipineq+ ville løbe med sejren til Danish Rainbow Award. I går kunne de så stille sig på scenen som vindere.
Forpersonen for Sipineq+, Qillaq Olsen, er overrasket og stolt af, at foreningen har vundet Danish Rainbow Award under et år efter den blev stiftet. Foto © : Privat foto Sipineq+
28. september 2023 14:34

LGBTQ+-foreningen Sipineq+ kunne i går gå på scenen som vinder af foreningsprisen ved Danish Rainbow Award 2023.

Spændingen blev holdt lige til det sidste, for prisen var den sidste, der blev uddelt, fortæller forperson for foreningen Qillaq Olsen, da KNR snakker med ham dagen efter.

Personligt kom det meget bag på den unge forperson, at foreningen vandt.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at vi ville vinde. Vi er en frivillig forening, og vi har ikke en gang været en forening i et år i modsætning til mange af de danske foreninger. Så for os var det nok at være nomineret, siger Qillaq Olsen.

Han var ikke selv tilstede i Cirkusbygningen i København, men han fulgte uddelingen tæt på Instagram.

Et trofæ og omtale

Sejren har både bragt glæde og mulige fremtidige samarbejder med andre LGBT+-foreninger rundt om i verden med sig. Og så har den vigtigst af alt givet blod på tanden i foreningen til at arbejde videre for, at de grønlandske termer for LGBT+-personer bliver udbredt.

Det er netop det arbejde, der gjorde, at foreningen blev nomineret til prisen til at starte med.

Udover kampgejsten har foreningen også fået et trofæ, der ligner en regnbue, fortæller Qillaq Olsen. Vigtigst af alt er dog den omtale og anerkendelse, de har modtaget fra resten af LGBT+-miljøet i Danmark, siger Qillaq Olsen.

- Fordi vi nu har vundet, har vi skabt omtale for os selv og fået anerkendelse. Det kom allerede, da vi blev nomineret, og det er vigtigt for os, for så kan vi rigtig sætte fokus på, at der også er et LGBT+-miljø herhjemme, siger han.

Ingen kan spå om fremtiden

Qillaq Olsen lægger ikke skjul på, at han er meget stolt over, at foreningen har vundet.

- En Rainbow Award er den største pris, man kan vinde indenfor LGBT+-miljøet i Danmark. Derfor er det også virkelig stort. Så hvad der skal være det næste er ikke til at sige, siger forpersonen.

Han forsikrer dog, at arbejdet ikke stopper her. Han håber, at foreningen kan udkomme med de grønlandske termer for queer-personer, de har arbejdet på siden stiftelsen af foreningen, i år.