Air Greenland omfavner LGBTQ+-rettigheder: Sender signal om diversitet og inklusion

Forældre har siden juli haft samme barselsrettigheder i Air Greenland - uanset køn. Flyselskabet vil sende et signal til omverdenen for at tiltrække arbejdskraft.
Air Greenland har nedsat en arbejdsgruppe med henblik på at fremme diversiteten i arbejdslivet. Foto © : Tradlands/Flickr
13. september 2023 15:17

Air Greenland har indført nye barselsrettigheder. 

De giver lige rettigheder - uanset om barnets forældre er mænd, kvinder eller mand og kvinde.  

- Jeg tror, at dem, der allerede arbejder her, synes, at det er et godt initiativ. Statitstisk set er der ikke ret mange, der vil nyde godt af det, siger Mads B. Chrsitensen, der er HR-chef i Air Greenland.

Rettighederne kommer i kølvandet på en arbejdsgruppe, som har leveret en række forslag til Air Greenlands politikker, forklarer han. 

For eksempel: Hvis man booker en billet hos Air Greenland, kan man kun krydse sit køn af som enten mand eller kvinde. Men, siger Mads B. Christensen:

- Hvis man ikke er nogen af delene, så har man ikke nogen valgmulighed.

Attraktiv arbejdsplads

Det er Air Greenland åbne for at lave om på, så rejsende fremover kan identificere sig som non-binary, uspecificeret eller andet.

HR-chefen oplyser, at arbejdsgruppen kigger Air Greenlands politikker i sømmene og kommer med gode idéer til, hvordan flyselskabet kan være en mere inkluderende arbejdsplads. Arbejdsgruppen mødes en gang om måneden, mens forslagene drøftes med et samarbejdsudvalg i Air Greenland. 

Jo mere inkluderende vi kan fortælle omverdenen, vi er, jo mere, tænker jeg, har man lyst til at arbejde for Air Greenland.

Bliver lidt stolt

Det sender ifølge Mads B. Christensen et signal om diversitet og inklusion: 

- Det gør, at man har det godt og bliver lidt stolt - det er jeg i hvert fald selv, siger Mads B. Christensen. 

Air Greenland skriver i et opslag på Facebook, at viksomheden løbende arbejder på at forbedre indsatserne og politikkerne, for at gøre Air Greenland mere inkluderende, og til en mere attraktiv arbejdsplads, både for de ansatte og kommende kolleger i fremtiden.