SF løfter pegefingeren over for IA

SF advarer nu søsterpartiet IA mod at pege på en borgerlig regering i Danmark. Det vil skade samarbejdet, siger eks-formand.

Det danske parti SF løfter nu pegefingeren over for søsterpartiet Inuit Ataqatigiit og udmeldingen om, at partiet ikke med sikkerhed vil pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, når valget til Folketinget er ovre i dag.

Det skriver Politiken.

Det vil nemlig få konsekvenser for samarbejdet mellem Inuit Ataqatigiit og SF, advarer SF’s tidligere partiformand og nuværende udenrigsordfører i partiet, Holger K. Nielsen:

- Det vil da se mærkeligt og svært ud med samarbejdet og det, at de kan være i vores gruppe. Men jeg anser det for at være meget hypotetisk, siger han.

Inuit Ataqatigiit er dog i dag ikke medlem af SF's gruppe i Folketinget, men samarbejder fra sag til sag med partiet. 

Formanden fra Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, har udtalt, at hun er skuffet over den nuværende danske regering, som skal komme med ‘indrømmelser’ i forhold til Grønland, før partiet vil støtte Helle Thorning-Schmidt.

Også partiet Republikanerne på Færøerne har ikke på forhånd villet sige, hvem partiet støtter som næste statsminister i Danmark.

Samtlige meningsmålinger siden valgets udskrivelse den 27. maj har vist, at det ser ud til at blive et utrolig tæt resultat, når valgstederne i Danmark lukker klokken 20 i aften dansk tid.

Dermed kan mandaterne fra Grønland og Færøerne blive afgørende for valgets udfald.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt