SF løfter pegefingeren over for IA

SF advarer nu søsterpartiet IA mod at pege på en borgerlig regering i Danmark. Det vil skade samarbejdet, siger eks-formand.

Det danske parti SF løfter nu pegefingeren over for søsterpartiet Inuit Ataqatigiit og udmeldingen om, at partiet ikke med sikkerhed vil pege på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, når valget til Folketinget er ovre i dag.

Det skriver Politiken.

Det vil nemlig få konsekvenser for samarbejdet mellem Inuit Ataqatigiit og SF, advarer SF’s tidligere partiformand og nuværende udenrigsordfører i partiet, Holger K. Nielsen:

- Det vil da se mærkeligt og svært ud med samarbejdet og det, at de kan være i vores gruppe. Men jeg anser det for at være meget hypotetisk, siger han.

Inuit Ataqatigiit er dog i dag ikke medlem af SF's gruppe i Folketinget, men samarbejder fra sag til sag med partiet. 

Formanden fra Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, har udtalt, at hun er skuffet over den nuværende danske regering, som skal komme med ‘indrømmelser’ i forhold til Grønland, før partiet vil støtte Helle Thorning-Schmidt.

Også partiet Republikanerne på Færøerne har ikke på forhånd villet sige, hvem partiet støtter som næste statsminister i Danmark.

Samtlige meningsmålinger siden valgets udskrivelse den 27. maj har vist, at det ser ud til at blive et utrolig tæt resultat, når valgstederne i Danmark lukker klokken 20 i aften dansk tid.

Dermed kan mandaterne fra Grønland og Færøerne blive afgørende for valgets udfald.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt