Knud Kristiansen: Servicekontrakterne er bindende

Selvom det i går kom frem, at Air Greenland endnu ikke har underskrevet servicekontrakten, er det ikke ensbetydende med, at der stadig forhandles med flyselskabet. Det slog naalakkersuisoq for infrastruktur fast under dagens hastesamråd.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
30. september 2016 18:14

- De sidste bud, der blev afgivet, er også bindende. Det vil derfor være meget mærkeligt, hvis der kommer nogle ændringer i sidste øjeblik. Det er ikke set før i vores land, og det kan jeg heller ikke forestille mig nu, sagde Knud Kristiansen efter dagens hastesamråd i finans- og skatteudvalget.

På spørgsmålet om, hvorfor servicekontrakten endnu ikke var underskrevet, når buddet nu var bindende, henviste naalakkersuisoq for infrastruktur til, at der med de nye servicekontrakter er sket en række ændringer i forhold, hvordan det har været i flere år. 

- Og at det tager tid, er ikke mærkeligt. Disko Line har sagt, at de forventer at fremlægge deres trafikplaner i løbet af næste uge. De har derfor brugt noget tid på at lave deres planer, og det er ikke anderledes for det andet selskab.

Hvis folk strander

Siden de nye servicekontrakter blev offentliggjort, har der været tvivl om, hvordan passagerene er stillet i tilfælde af, at de strander under rejsen.

Men Knud Kristiansen slår fast, at der arbejdes på en løsning, så de rejsende hverken skal betale for en ny billet eller en hotelovernatning, hvis det bliver nødvendigt.

- Det bliver klar allersenest til december. Det noget af det, som vi arbejder med. Men det er stadig for tidligt at fortælle, hvordan det vil ske. Men en ting kan jeg sige: Vi arbejder på at finde en løsning.

Opbakning fra Demokraterne

Selvom finans- og skatteudvalget endnu ikke er blevet bedt om at tage stilling til en tillægsbevilling til servicekontrakterne.

Så er Tillie Martinussen fra Demokraterne dog ikke i tvivl om, at de nok skal finde en løsning.

-Det kunne godt have været håndteret bedre, men vi støtter da, at vi afsætter nogle ekstra penge sådan, at når folk bliver forsinket, skal de ikke have en masse penge op af lommerne, siger Tillie Martinussen fra Demokraterne.