Sermersooq vil være ren

Udvalget for Anlæg og Miljø i Kommuneqarfik Sermersooq har været på en 6 dage lang studietur til både Færøerne og Island, for at blive klogere på affaldshåndtering og spildevandsrensning hos vores nærmeste nabolande.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. september 2015 07:17

 

- Kommuneqarfik Sermersooq står i dag med en massiv udfordring i forbindelse med implementering af en affalds- og spildevandsplan, og turen gav os en række input til mulige løsningsmodeller, siger formanden for Udvalget for Anlæg og Miljø, Mille Søvndahl Pedersen (IA) ifølge kommunens hjemmeside.

Kommuneqarfik Sermersooq har et ønske om, at spildevand, for eksempel fra Nuuks toiletter, for fremtiden ikke skal skylles direkte ud i fjorden.

 

Forsøg med spildevandsrensning

Og derfor har kommunen modtaget et rensningsanlæg i starten af august fra Norge, som skal indgå i et projekt for at finde en mere tidsvarende måde at håndtere spildevandet på.

Det var også årsagen til at udvalget besøgte Islands eneste tretrins-rensningsanlæg, der renser spildevandet. Og senere var udvalget på besøg hos Akureyris kommunale energiselskab, der arbejder med at omdanne plastaffald til brændstof.

- De øvrige vestnordiske lande har nogle rigtig gode ideer til, hvordan man udvikler spændende byer. Dem vil vi nu tage med i vores arbejde med at udvikle vores byer i Kommuneqarfik Sermersooq, siger formanden for Anlæg og Miljø udvalget, Mille Søvndahl Pedersen.

 

Udvikling på turisme på Færøerne

I forbindelse med turen til Færøerne besøgte udvalget også Torshavns lufthavn, Vagar Lufthavnen, for at høre om den store betydning som lufthavnsudvidelse har haft for at udvikle turismen på Færøerne.