Selvstyret betalte dyrt for advokat

Det blev dyrt for skatteborgerne, da departementschef for formandens departement, Svend Hardenberg, valgte at bestille en ikke-uvildig rapport om betændt fyring og ansættelse.
05. februar 2014 08:19

Den rapport, der skulle redegøre for den betændte fyring af den tidligere retschef og ansættelsen af Julie Rademacher blev en dyr affære for Selvstyret. Helt præcist fakturerede Malling og Hansen Damm ikke mindre end 245.000 kroner. Det viser en aktindsigt fra avisen AG.


På trods af det høje salær blev rapporten en speget affære ikke mindst fordi Svend Hardenberg i første omgang præsenterede den som uvildig, men senere måtte trække i land, efter blandt andre Transperancy International Greenland havde slået fast, at det bestemt ikke var tilfældet.

Selvstyret valgte også at offentliggøre rapporten, hvilket medførte kritik fra blandt andre den grønlandske ombudsmand, hvorefter den er blevet taget ned fra Naalakkersuisuts hjemmeside.

Det var dog langt fra alle der kom ud af det kringlede efterspil som tabere. Avisen AG gør det nemlig også klart, at udover selve regningen for undersøgelsen, fremsendte advokatfirmaet efterfølgende to regninger for yderligere rådgivning vedrørende offentliggørelsen på i alt 49.400 kroner.

AGs aktindsigt viser, at Malling og Hansen Damm havde givet yderligere juridiske rådgivning i forhold til en afskedigelse, hvilket kostede Selvstyret 15.500 kroner.

KNR har nu talt med Niels Hansen Damm og han oplyser, at de 15.000 kroner dækker over flere sager. En del af beløbet var rigtigt nok også for et møde vedrørende retschefens afskedigelse, men det møde blev aldrig afholdt.