Selvstændighed uden olie-eventyr

Grønland som olienation er en dårlig idé. Det mener Minik Rosing, professor i geologi ved Statens Naturhistoriske Museum. Han har til gengæld andre forslag til, hvad landet skal leve af fremover.

Minik Rosing mener derfor ikke, at man skal begræde den indtil videre lidet succesfyldte oliejagt.

- Troen på, at Grønland kan udvikle sig som en selvstændig nation med de ting, som folk i Grønland sætter pris på, er måske ikke særlig god med et pludseligt stort olieeventyr. Det har man set mange andre steder i verden. Det er også svært at være en selvstændig lille nation, hvis man har meget store olieressourcer, siger Minik Rosing til dagbladet Politiken.

Han mener, at Grønland umiddelbart bør satse på helt andre områder i en del af verden, som er under stor forandring på grund af klimaændringerne.

- Det vil være meget mere håndtérbart for Grønland at servicere f. eks. en lokal minedrift. Man kan også bygge transithavne i forbindelse med de nye arktiske sejlruter, som vil opstå. Og måske satse på lodstjenester, søredning og service i det hele taget. Det er ting, hvor mange grønlændere har stor kompetence, og som passer til grønlandsk livsstil og samfundsstruktur, lyder Minik Rosings forslag. 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt