Foto: UN Photo/Elma Okic/Flickr Creative Commons

Samuelsen er lettere skeptisk over for EU-betænkning

Udenrigsminister Anders Samuelsen ser med en vis skepsis på en betænkning om Arktis, som Europa-Parlamentet vedtog i går.

Det skriver han i en kommentar til KNR.

- Der er gode elementer med, men også sprog i rapporten, som vi ikke synes tager ordentligt højde for de arktiske folk og behovet for udvikling, skriver Anders Samuelsen i kommentaren.

I betænkningen fremgår det blandt andet, at Europa-Parlamentet ønsker at arbejde for et totalforbud mod olieudvidning i EU’s økonomiske zone i Arktis. Det vil bl.a. sige i Norges farevande.

En formulering, som Grønlands Repræsentation i Bruxelles i samarbejde med danske EU-parlamentarikere har forsøgt at kæmpe imod.

Betænkningen fra parlamentet er ikke bindende, men er et supplement til EU’s officielle Arktis-strategi, som udkom sidste år.

Og den er udenrigsminister Anders Samuelsen tryg ved.

- Arktis er ikke et museum, men beboet af folk, der har samme ret til bæredygtig økonomisk udvikling som andre steder på jorden. Heldigvis er Kommissionen, den fælles udenrigstjeneste og de andre medlemslande enige i det grundsynspunkt, skriver han i kommentaren til KNR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt