Foto: Agnieszka Ruminska/Flickr

Færøerne: Sambandspartiet står til et mandat i Folketinget

En færøsk meningsmåling viser, at det borgerlige Sambandsparti ser ud til at generobre en plads i Folketinget. Imens kæmper tre røde partier tæt om det andet mandat.

Det skriver det færøske medie, Kringvarp, ud fra en meningsmåling, som selskabet Lóður har lavet.

Her står Sambandspartiet til at få 27,7 procent af stemmerne ved onsdagens valg.

Holder det stik, vil partiet generobre den stol i Folketinget, som de måtte give fra sig under valget i 2015, hvor kandidaten Edmund Joensen måtte pakke skrivebordet ned.

LÆS OGSÅ Politikere vil have længere straffe - ingen effekt, siger forsker

Partiet er Venstres søsterparti og støtter Lars Løkke Rasmussen som næste statsminister.

Imens er der tæt kamp om Færøernes anden stol i Folketinget.

I samme måling står Færøernes socialdemokratiske parti, Javnaðarflokkurin, til 22,1 procent af stemmerne. Partiet har i dag politikeren Sjúrður Skaale i Folketinget, og partiet har lovet sin støtte til Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ Folketinget har vedtaget et hav af nye regler for Grønland siden valget i 2015

Løsrivelsespartiet, Tjóðveldi – også kendt som Republikanerne – står til 23,6 procent af stemmerne. I dag repræsenterer Magni Arge partiet i Folketinget. Herfra vil man dog ikke inden valget vil pege på en dansk statsministerkandidat

Også det liberalkonservative parti, Fólkaflokkurin – på dansk Folkeflokken - står til cirka den samme støtte med 22,8 procent af stemmerne. Partiet ønsker også, at Lars Løkke Rasmussen forbliver i Statsministeriet.

Kommentarer