Sæbeuheld i Sisimiut: Intet tyder på noget kriminelt

Efter tre børn mandag drak maskinopvaskemiddel på en institution i Sisimiut, har politiet undersøgt sagen og afhørt vidner.
Tre børn blev mandag indlagt i Sisimiut efter at have indtaget opvaskesæbe i stedet for vand. Foto © : KNR
07. februar 2024 13:26

Mandag blev en dunk med sæbe til opvaskemaskiner forvekslet med en dunk vand i daginstitutionen Uiaq i Sisimiut.

Det resulterede i, at tre børn kom på skadestuen efter at havde drukket sæbe i stedet for vand.

Der er dog intet, der tyder på, at der er sket noget kriminelt, oplyser vagtchef Mark Larsen ved Grønlands Politi onsdag formiddag.

- Der er jo sket noget, der ikke skulle ske, men det er formentlig en intern procedurefejl. Der er ikke noget, der tyder på, at der er sket en kriminel handling, siger Mark Larsen.

Med andre ord: Der er sket en beklagelig fejl i børnehaven, og lige nu tyder intet på, at nogen af de ansatte vil blive sigtet af politiet. 

Bliver fortsat undersøgt

Politiet er endnu ikke færdig med at undersøge sagen. De laver stadig afhøringer, fortæller vagtchefen. Derudover har politiet også rakt ud til Arbejdstilsynet, der skal undersøge, om der er en særlov i forhold til arbejdsmiljø.

- Der kommer formentlig ingen sigtelser medmindre, at Arbejdstilsynet finder ud af, at der er en særlov, hvor personalet har en tilsynsforpligtigelse, der er overtrådt, siger Mark Larsen.

Børnene hjemme igen

De tre børn, der drak sæben, blev udskrevet fra hospitalet i går aftes og har det efter omstændighederne 'fint', fortæller vagtchefen.

Ulykken skete, fordi institutionen ikke havde rindende vand i vandhanerne på grund af et frosset rør. I stedet havde de vand på dunke. 

Og ifølge Qeqqata Kommunia havde en ansat i børnehaven taget fejl af dunkene og serveret opvaskemiddel for børnene.