Søren Pind: Politiforlig indeholder også styrkelse af Grønlands Politi

Justitsminister Søren Pind lover, at det ny politiforlig i Danmark også vil betyde en styrkelse af det grønlandske politi.
Foto © : Venstre
Skrevet af Karsten Sommer
11. december 2015 04:11

Det kom frem da de grønlandske folketingsmedlemmer Aaja Chemnitz Larsen fra IA og Aleqa Hammond fra Siumut, i går havde møde med Justitsministeren.

- Jeg vil dog afvente konkrete eksempler på hvordan Grønlands Politi styrkes efter det nye forlig, siger Aaja Chemnitz Larsen efter mødet.

Læs også Grønlands Politiforening forventer flere penge

Det ny politiforlig er gældende for årene 2016 til 2019, og blev forhandlet på plads i Folketinget for nyligt. De grønlandske folketingsmedlemmer var ikke repræsenteret i forhandlingerne, og det kritiserede begge medlemmer overfor Søren Pind, under deres møde med ham i går.

Forliget rummer dog ny tiltag der vil være til gavn for Grønland:

- Først og fremmest er jeg ovenud tilfreds med oprettelsen af det nordatlantiske kontor hos Justitsministeren, siger IA´eren, men tilføjer:

- Det er selvfølgelig dybt ærgerligt, at vi hverken var en del af politiforligsforhandlingerne, eller blev inddraget i finanslovsforhandlingerne. Det gjorde jeg klart for ministeren. Han kvitterede med at fortælle at det er sikkert at forliget bliver en styrkels,e også for det grønlandske politi. Specifikt på hvilke områder, kunne han ikke sige nu, for pengene skal først udmøntes, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Læs også Aleqa Hammond kritiserer politiforlig

Læs også Politiforhandlinger ærgrer Inuit Ataqatigiit

På IA’s ønskeliste står forbedring af kommunefogedernes arbejdsforhold, herunder muligheder for at styrke  deres uddannelse, ligesom IA ønsker at få afdækket behovet for detentioner i bygderne.